Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Как да направя суши?

13 Юли 2016, 11:34

MerryPop написа:А откъде могат да се намерят истинските подправки като уасаби, има и едно люто, май специално обработен джинджифил или се бъркам? Ако искаме да се доближим до истинския вкус, ще трябва и рибата да ни е на ниво.

От Лидл, това с джинджифила е маринован джинджифил и се поднася по-скоро между различните ястия, за да неутрализира вкуса от предишното. :)

Re: Как да направя суши?

13 Юли 2016, 12:05

Rali_hr написа:
MerryPop написа:А откъде могат да се намерят истинските подправки като уасаби, има и едно люто, май специално обработен джинджифил или се бъркам? Ако искаме да се доближим до истинския вкус, ще трябва и рибата да ни е на ниво.

От Лидл, това с джинджифила е маринован джинджифил и се поднася по-скоро между различните ястия, за да неутрализира вкуса от предишното. :)


Аз спокойно мога да мина и без него. Много е люто и неприятно на вкус :evil: . Опитах го веднъж и после не мога да се отърва от миризмата и вкуса му :banghead: .

Re: Как да направя суши?

13 Юли 2016, 12:26

маринован ли си го опитвала? Аз все си мисля, че маринован няма да е толкова лют, колкото е суровия..

Re: Как да направя суши?

13 Юли 2016, 17:20

Krum написа:маринован ли си го опитвала? Аз все си мисля, че маринован няма да е толкова лют, колкото е суровия..


Аз пък в суров вид не съм го вкусвала :lol: . Но този със сушито беше маринован, защото беше с променен цвят, леко розовеещ, и личеше, че е бил накиснат в някаква течност. Няма да повторя вече :mrgreen: !

Re: Как да направя суши?

13 Юли 2016, 19:22

Лют ли беше? не съм опитвала, аз си хапвам винаги суров, на сок, или като подправка към ястия! Люти си страхотно :)

Re: Как да направя суши?

14 Юли 2016, 10:10

Уасабито май не е толкова люто, колкото маринования джинджифил :lol: .

Re: Как да направя суши?

22 Авг 2016, 16:45

viking написа:Уасабито май не е толкова люто, колкото маринования джинджифил :lol: .

Точно обратното е, уасабито е много люто, а джинджифила е по-нежен. :)

Re: Как да направя суши?

22 Авг 2016, 16:50

kauda написа:
viking написа:Уасабито май не е толкова люто, колкото маринования джинджифил :lol: .

Точно обратното е, уасабито е много люто, а джинджифила е по-нежен. :)


Аз веднъж опитах уасаби и или не е било истинско, или аз издържам много, защото не ми се стори толкова люто :shock: . Джинджифилът определено ми е по-гаден. Едно домашно суши за мен ще е идеално, ако е без подобни екстри като уасаби, маринован джиндифил и разните странни сосове. Соев сос май е достатъчен :smile: . Сурова риба по ще понеса :lol: .

Re: Как да направя суши?

23 Авг 2016, 15:06

Явно не си попаднала на уасаби, от него ти пламват ушите. Маринования джинджифил, дори се води по-лек на вкус и по-нежен, отколкото суровия, уасабито няма пипане. :lol: Пробвай някой път с по-истинско уасаби, мисля, че с по-високо качество може да си търсиш в Лидл. :)

Re: Как да направя суши?

23 Авг 2016, 16:04

аз вкъщи си направя суши с най-необходимите продукти, които да ми дадат вкуса, че ям суши и друго не добавям. Корите, ориз, соев сос, даже не всеки път го приготвям с риба.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3