Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
13 Юли 2016, 11:34
MerryPop написа:А откъде могат да се намерят истинските подправки като уасаби, има и едно люто, май специално обработен джинджифил или се бъркам? Ако искаме да се доближим до истинския вкус, ще трябва и рибата да ни е на ниво.
От Лидл, това с джинджифила е маринован джинджифил и се поднася по-скоро между различните ястия, за да неутрализира вкуса от предишното. :)
13 Юли 2016, 12:05
Rali_hr написа:MerryPop написа:А откъде могат да се намерят истинските подправки като уасаби, има и едно люто, май специално обработен джинджифил или се бъркам? Ако искаме да се доближим до истинския вкус, ще трябва и рибата да ни е на ниво.
От Лидл, това с джинджифила е маринован джинджифил и се поднася по-скоро между различните ястия, за да неутрализира вкуса от предишното. :)
Аз спокойно мога да мина и без него. Много е люто и неприятно на вкус

. Опитах го веднъж и после не мога да се отърва от миризмата и вкуса му

.
13 Юли 2016, 12:26
маринован ли си го опитвала? Аз все си мисля, че маринован няма да е толкова лют, колкото е суровия..
13 Юли 2016, 17:20
Krum написа:маринован ли си го опитвала? Аз все си мисля, че маринован няма да е толкова лют, колкото е суровия..
Аз пък в суров вид не съм го вкусвала

. Но този със сушито беше маринован, защото беше с променен цвят, леко розовеещ, и личеше, че е бил накиснат в някаква течност. Няма да повторя вече

!
13 Юли 2016, 19:22
Лют ли беше? не съм опитвала, аз си хапвам винаги суров, на сок, или като подправка към ястия! Люти си страхотно :)
14 Юли 2016, 10:10
Уасабито май не е толкова люто, колкото маринования джинджифил

.
22 Авг 2016, 16:45
viking написа:Уасабито май не е толкова люто, колкото маринования джинджифил

.
Точно обратното е, уасабито е много люто, а джинджифила е по-нежен. :)
22 Авг 2016, 16:50
kauda написа:viking написа:Уасабито май не е толкова люто, колкото маринования джинджифил

.
Точно обратното е, уасабито е много люто, а джинджифила е по-нежен. :)
Аз веднъж опитах уасаби и или не е било истинско, или аз издържам много, защото не ми се стори толкова люто

. Джинджифилът определено ми е по-гаден. Едно домашно суши за мен ще е идеално, ако е без подобни екстри като уасаби, маринован джиндифил и разните странни сосове. Соев сос май е достатъчен

. Сурова риба по ще понеса

.
23 Авг 2016, 15:06
Явно не си попаднала на уасаби, от него ти пламват ушите. Маринования джинджифил, дори се води по-лек на вкус и по-нежен, отколкото суровия, уасабито няма пипане.

Пробвай някой път с по-истинско уасаби, мисля, че с по-високо качество може да си търсиш в Лидл. :)
23 Авг 2016, 16:04
аз вкъщи си направя суши с най-необходимите продукти, които да ми дадат вкуса, че ям суши и друго не добавям. Корите, ориз, соев сос, даже не всеки път го приготвям с риба.