Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
22 Юни 2016, 14:50
Много искам да направя суши, а и дъщеря ми ме врънка да опитаме, та съм и обещала да пробваме. ;) не съм правила суши, а и дори не съм опитвала никога. Какви неща трябва да купя, за да направя вкусно суши, подходящо за българския вкус, а и за децата? :) Какви техники ще ми разкриете, правили някой от вас суши, какъв пълнеж използвате? :)
Тъй като не съм яла купено суши, предполагам, че доста лесно ще се подлъжа по домашното, че е вкусно, или не. Затова не забравяйте да ми кажете и какви подправки ми трябват, за да ми стане вкусно сушито! :) А сега една снимка, за да събуди фантазиите!


- sushi.jpg (43.79 KiB) Прегледано 995 пъти
Сушито си е изискана работа, обаче!
22 Юни 2016, 16:03
Мноого обичам суши! :) Правя си много лесно. :) Вземаш си ориз за суши, измиваш го няколко пъти, докато му падне нишестето. :) После го вариш в съотношение както е на кутията 1:1/5 :) т.е. на чаша ориз, чаша и половина вода. Първо на силен огън, докато заври, после на слаб за 15 мин под капак. :) когато е готов ориза, го оставяш да се охлади и овкусяваш с оризов оцет, и почваш с продуктите, аз си слагам пушена сьомга, авокадо, краставичка, морков. Навиваш и хапваш. Много вкусничко! :) ще взема и аз да направя скоро! :)
23 Юни 2016, 10:46
Аз не съм яла суши и също като теб, Кайче, много искам да пробвам, но ме плаши идеята със суровите риби. :) Ще пробвам идеята на Пипилотата. :) В лидл има много различни продукти и май всичко от това го има готово за суши. Има и една сет кутия за Суши, ама .. какво ли има вътре, не знам! :)
23 Юни 2016, 13:56
Много харесвам сушито. :) изключителна слабост ми е. Правя го много често, а и засища бая. :) Важно е да си вземеш правилен ориз и да го овкусиш, става и със някакъв рибен сос също, да сложиш някоя друга капка. От там антатък е желание с какво да напълниш сушито, а завиването дали ще е само единично, или като охлюв пак е по желание. Ако напълниш нори листа до край, той ще стане охлюв, ако е до средата ще стане само кръгче. ;)
Друга добра идея, която мога да ви дам е за суши торат, което мисля, че ще е по-лесно, ако нямате необходимите материали, за да направите суши и се притснявате от завиването.
23 Юни 2016, 14:04
Сушито за мен е висш пилотаж и дори не съм се и опитвал да правя, предпочитам да си поръчам. Макар че дори и това едва ли се и доближава до истинското суши. Японец да ти го направи или човек, изучавал японската кухня, тогава можеш да кажеш, че си ял суши.
23 Юни 2016, 14:26
bojo_kolev написа:Сушито за мен е висш пилотаж и дори не съм се и опитвал да правя, предпочитам да си поръчам. Макар че дори и това едва ли се и доближава до истинското суши. Японец да ти го направи или човек, изучавал японската кухня, тогава можеш да кажеш, че си ял суши.
не знам дали мога да се съглася с теб, прав си , че може би си има някой трик, но вече всичката кухня е толкова интернационална, има клипове, рецепти и т.н. та само да имаш желание и можеш да си направиш каквото си поискаш.
23 Юни 2016, 16:45
Братовчед ми прави страхотно суши, та там съм опитвала. :) ще го разпитам какво прави, но вътре слага само краставичка, сьомга, скарида понякога, авокадо (то май е задължително) и невероятна вкусотийка се получава. :)
23 Юни 2016, 17:20
Сега може от всичко да се направи суши, аз съм яла даже с пилешко месо

. По-сложно ми изглежда с подправките, доста са специфични.
27 Юни 2016, 16:53
donni написа:Сега може от всичко да се направи суши, аз съм яла даже с пилешко месо

. По-сложно ми изглежда с подправките, доста са специфични.
Е, то това вече не е суши, а някаква българска вариация на нещо.
Подправките не с амного, а са соев сос и специфично подбрани.
27 Юни 2016, 16:57
А откъде могат да се намерят истинските подправки като уасаби, има и едно люто, май специално обработен джинджифил или се бъркам? Ако искаме да се доближим до истинския вкус, ще трябва и рибата да ни е на ниво.
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.