balsam написа:Аз знам, че дръжката й трябва да е изсъхнала, но това май е най-разпространения признак. Сегашните дини много рядко можеш да ги видиш с изсъхнала дръжка, повечето са все със зелени и аз не мога да се ориентирам
.
red_eyes написа:Освен за дръжката от баща ми знам, че се гледа и жълтото петно, което остава върху нея като е лежала динята. Ако е малко, значи е прясна и скоро отскъсната. Ако е голямо, значи е престояла и може да е презряла вече.
Локумът написа:дядо ми все ги почукваше и по това познаваше, но какъв трябва да е звука при почукването и идея си нямам!![]()
Аз ги избирам на случаен принцип, която ми хареса, досега все съм имал късмет.
penny написа:Локумът написа:дядо ми все ги почукваше и по това познаваше, но какъв трябва да е звука при почукването и идея си нямам!![]()
Аз ги избирам на случаен принцип, която ми хареса, досега все съм имал късмет.
Да, с пръста като я праснеш и те заболи. Звукът трябва да кънти
. Аз обикновенно карам да ми отрежат парченце да опитам, но не всички се съгласяват.
Назад към Рецепти и полезни съвети
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта