Как да разкарам досадна приятелка?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Как да разкарам досадна приятелка?

Мнениеот Kaya » 05 Юли 2016, 13:55

Имам една приятелка, която ми звъни по сто пъти на ден, все ме разпитва какво правим, къде ще ходим, дали искаме да излезем и още куп неща. Няколко пъти ѝ казах, че не е удобно постоянно да звъни,особено сега когато имаме и бебе, но тя не се съобразява и на ден наистина ми се обажда поне по 4 пъти, отделно идва до нас защото живеем близо. Разбирам, че ѝ е скучно,но ми се ще тактично да се отърва от нейното присъствие. Не е лош човек, но това притискане постоянно наистина обърква и побърква. :( Помогнете как да огранича срещите си с нея и разговорите, така че да не я засегна и в същото време да успея наистина да я накарам да се съобразява повече. :!:
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Re: Как да разкарам досадна приятелка?

Мнениеот silver933 » 05 Юли 2016, 14:10

Не можеш ли в прав текст да ѝ кажеш, че ти досажда, или ти искаш да си тактична и да се вайкаш, но и в същото време да не я обиждаш?! :) Дай и списък кога си заета и кога си свободна да ти звъни. :lol:
Аватар
silver933

Мнениеот m.vulev » 05 Юли 2016, 14:18

Спри да й вдигаш телефона, може да се усети.
m.vulev

Мнениеот Rali_hr » 05 Юли 2016, 14:39

Кайче, къде я намери такава? Имах една подобна позната, едвам се отърват, стана чак след като се преместихме в друг град. Ако не и вдигнех, идваше до нас. :mrgreen:
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Lili_pili » 05 Юли 2016, 15:32

С такива хора се говори само направо и то може пак да не разберат какво искаш да им кажеш. Застани срещу нея и в прав текст ѝ кажи, че не може да звъни постоянно и да те притеснява, имаш малко дете, имаш задължения. Нека да не ти се обажда, а ти да я търсиш!
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili

Мнениеот YoLindi » 05 Юли 2016, 17:19

И аз много трудно се оправям в такива ситуации. Все изслушвам, не отказвам, търпя. И на мен ми е проблем да отстоявам свободното си време и моите интереси. Но чак такива, които не се разбират от дума приятелки, не съм имала :shock: .
YoLindi

Мнениеот lini_leni » 06 Юли 2016, 09:45

Има такива хора, които не им е зор ти имаш ли работа, бързаш ли за някъде. Имам една съседка, която всеки път като ме види и почва да ми досажда с приказки и да ми разказва някакви клюки, които изобщо не ме интересуват. Бързам да отида някъде и тя точно момента улучва кога да ми каканиже :evil: ! Не мога да се откопча направо! Ако си по-възпитан и търпелив, все едно ги привличаш.
lini_leni

Мнениеот Jully » 06 Юли 2016, 11:55

lini_leni написа:Има такива хора, които не им е зор ти имаш ли работа, бързаш ли за някъде. Имам една съседка, която всеки път като ме види и почва да ми досажда с приказки и да ми разказва някакви клюки, които изобщо не ме интересуват. Бързам да отида някъде и тя точно момента улучва кога да ми каканиже :evil: ! Не мога да се откопча направо! Ако си по-възпитан и търпелив, все едно ги привличаш.

Да, особено съседките, колко са досадни. Има една, кяото все ми говори за нумерологии, за това кой колко е луд, колко е лош, какво прави, ужас! А ти от любезност стоиш и слушаш и се усмихваш!
Аватар
Jully

Мнениеот annamaria » 06 Юли 2016, 12:01

просто и обясни по човешки, че вече нямаш възможност да отделяш толкова време за такъв вид виждания. може пък и тя самата да прави това усилие с мисълта, че имаш нужда от кратко разсейване от грижите около детето. поговорете си директно и готово.
annamaria

Мнениеот penelopa » 06 Юли 2016, 12:04

Аз измислям някакво извинение и направо тръгвам, защото ако се забавя или поколебая, нахалниците го усещат и се възползват :lol: .
penelopa

Следваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси