Вярвате ли в ефекта на леенето на восък и куршум?

Споделете всичко, което ви вълнува – любопитни факти, мнения или размишления. Общи приказки по общи теми.

Вярвате ли в ефекта на леенето на восък и куршум?

Мнениеот pravilno » 08 Юли 2016, 11:55

Ще ви занимая с малко странна и мистична тема, но ми е любопитно какво ще кажете по въпроса. Решила съм да отида да ми леят восък, защото от известно време често ме боли главата. Ходих няколко пъти на прегледи и лекарите казват, че нищо ми няма и няма причина за главоболието. Вече почвам да си мисля, че ми е направена магия. Една приятелка ми спомена за жена, която прави това нещо, и се навих да отида. Не съм много наясно с тези неща, с леене на куршум, на восък, не знам кога и как се правят. Знам, че ти не носиш нищо като материал, а на място този, който извършва ритуала, трябва да ги има. Някой ходил ли е да му леят? Какво мислите за тези практики, дали има нещо вярно в тях и наистина помагат? Имате ли истинска история, която да ме убеди, че си заслужава да отида? Чувала съм, че човек и сам може да си лее восък, но дали има ефект?
pravilno
 
Мнения: 508
Регистриран на: 18 Яну 2016, 16:46

Re: Вярвате ли в ефекта на леенето на восък и куршум?

Мнениеот klara » 08 Юли 2016, 13:28

Аз вярвам, защото неведнъж ми се е налагало да си лея куршум /явно съм по-плашлива :sad: / и винаги е имало ефект. Стресът и страхът са изчезвали. Леенето на восък се прилага, когато има някакви леки здравословни или от друго естество проблеми, докато куршумът е само против стрес и страх. Може и дистанционно да леят на човек, т.е. той да не е там, но да се занесе негова снимка или дреха. Но изрично човекът трябва да е дал съгласието си да му се лее восък.
klara
 
Мнения: 530
Регистриран на: 18 Яну 2016, 16:51

Re: Вярвате ли в ефекта на леенето на восък и куршум?

Мнениеот Ваня Стойчева » 08 Юли 2016, 13:33

Вярвам в глупостта на хората, така че отиди да ти леят и восък. Дори може да ти направят восъчна фигура, нещо като образ на цялото безумие, което струи от подобни ритуали. ;) Жена съм на 50 години, жива и здрава, с живи и здрави деца, без да ми се е налагало да ходя по разни баячки и гадателки! Но явно някои хора имат нужда да им кажат "айде, вече си наред" и да им дадат парче олово.
Аватар
Ваня Стойчева
 
Мнения: 2023
Регистриран на: 16 Дек 2014, 11:24

Re: Вярвате ли в ефекта на леенето на восък и куршум?

Мнениеот Harmony » 08 Юли 2016, 14:05

Сам да си лееш восък ми изглежда като залъгване. Ти нито знаеш какво се влага в този ритуал, все едно екстрасенсите на себе си да гледат :lol: . Аз подлагам на съмнение такива практики и сама не бих отишла да търся решение за мой проблем по този начин. Слушам разни приятелки, които много са се зарибили по такива работи и ходят за щяло и не щяло. Винаги е има хора пред вратите на тези, които леят.
Аватар
Harmony
 
Мнения: 516
Регистриран на: 03 Окт 2013, 13:20

Re: Вярвате ли в ефекта на леенето на восък и куршум?

Мнениеот zagrijena » 08 Юли 2016, 14:55

И аз не вярвах, но отидох веднъж като придружител с моя дружка, която имаше проблем със сина си. Тя носеше негова дреха и жената, която щеше да му лее восък, й каза, че дрехата не е носена само от него. Приятелката каза, че само той я облича, не може друг да я е носил. Въпреки това му ля восък. Тя като се прибра първата й работа беше да попита сина си давал ли е на друг тениската и той потвърди, че услужил на съученик. Е от къде може да се знае това нещо от чужд човек, като и собствената му майка не е знаела?! Та приказката ми е, че има нещо, иначе защо от стотици години, ако не и повече, съществува това нещо. Забравих да кажа, че проблемът на приятелката ми се разреши.
zagrijena
 
Мнения: 486
Регистриран на: 18 Яну 2016, 16:11

Re: Вярвате ли в ефекта на леенето на восък и куршум?

Мнениеот kauda » 08 Юли 2016, 15:16

За какво можеш да си лееш восък?! Извинявам се, но това е някакво безсилие и си мислиш, че по един или друг начин можеш да се спасиш от някакво неразположение. В действителност, ако подходиш разумно, то пак ще намериш решение и без да ходиш на баячка.
Аватар
kauda
 
Мнения: 1654
Регистриран на: 23 Мар 2015, 10:45

Re: Вярвате ли в ефекта на леенето на восък и куршум?

Мнениеот rabotnata pchela » 08 Юли 2016, 15:59

Тези неща влияят на хора, които вярват. Нали знаете, ефекта на самовнушението. ;) Не бих подложила здравето си и 2 лева от бюджета си на баячка, ако ще и от котки да ме е страх. :mrgreen:
Аватар
rabotnata pchela
 
Мнения: 4772
Регистриран на: 24 Ное 2014, 11:53

Re: Вярвате ли в ефекта на леенето на восък и куршум?

Мнениеот Lollipop » 08 Юли 2016, 17:07

Не бих отрекла, ако някой вярва, че ще му помогне, но сам да си лееш и на мен ми се струва смешно. :) По-скоро отиди при човек, който знае какво прави, но да вярваш, че това ще те оправи.
ДО колкото се отнася за носенето на блузките, мисля, че е важно дрехата да е на човека, без значнеие, ако я е дал на друг преди това. :) важното е след това да се облече и да се спи с нея.
Аватар
Lollipop
 
Мнения: 2728
Регистриран на: 14 Ное 2014, 15:55

Re: Вярвате ли в ефекта на леенето на восък и куршум?

Мнениеот Snejna » 08 Юли 2016, 17:30

Склонна съм да вярвам и в уроки и в леенето на коршум. Помня като дете бях адски изплашена веднъж като ми се случи нещо, което адски много ме изплаши. Видях катастрофа пред очите си. Баба ми ми ля коршум и после се успокоих, иначе не можех да се кача в кола от стрес и уплаха.
Аватар
Snejna
 
Мнения: 2566
Регистриран на: 19 Ное 2014, 16:41

Re: Вярвате ли в ефекта на леенето на восък и куршум?

Мнениеот kremi.nikolova » 09 Юли 2016, 13:03

Абе според мен всичко е въпрос на психика - който вярва му помага, който не - не ... Ако вярваш на такива неща - иди, няма да ти навреди, на мен ми ляха по едно време - магия съм имала ..., че кво като ми ляха - нищо не се промени ... бабата дрънка там някви неща на кой ляла, обадили и се, всичко се оправило, кво било ... на мен лично не ми помогна ... За куршума съм съгласна, но то е при силна уплаха .... Пак казвам - ако вярваш - иди, ама ако не вярваш то и Господ да слезе няма да ти помогне ...
Съвет: Повеч от 5 лв не давай - това се взема стандартно .... Купуваш восъка, леят ти го, там на него излизат някви неща, които ти не виждаш, ама този или тази дето ти леят си ги нагласят там ... пиеш една вода, после пак ходиш и така колко пъти не помня, ама .... Бе иди като ти е мерак и като мислиш, че това ще ти помогне, а и за твое успокоение - да знаеш, че е пробвано ... Ама сама ... ти си нямаш и понятие - това се предава от баба на дъщеря, внук, внучка и то преди бабата да умре ... ей такива неща ... Сама не се мъчи, че ще си докараш други главоболия ;) Те тва е :) Иди, ако не ти помогне, то няма да ти навреди - ще дадеш едни пари, поне знаеш, че е пробвано -- това е
kremi.nikolova
 
Мнения: 1
Регистриран на: 09 Юли 2016, 12:56

Следваща

Назад към Общи приказки

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта