Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
09 Юли 2016, 22:39
Да ви се представя - Виолета, 36 годишна мацка и обожавам да ям свински уши под всякаква форма и подготовка. Открих ги при една командировка в Стара Загора /било
царството на свинските уши на скара/, а след това им станах абсолютен фен.
Има два проблема, които искам да дискутирам. Да уточня, че обожавам да ям, но някой друг да ги прави. Защото...
Провалям се с почистването. Стигала съм до там да купя самобръсначка и да ги обръсна, ако ми е струват леко окосмени. Дали просто купувам от кофти магазин с недобре опърлени уши или трябва да се примиря? Казваха ми, че ако ги попаря, падали космите, но не ми се получава.
Мит ли е, че се чистят в едра морска сол? Няколко пъти ги оставих да престоят, ами няма разлика?
Не ми се получава желирането. Колкото и да се мъча, не ми се получава.
Сега ще ми се смеете ,че съм некадърна готвачка, но мисля, че някаква магия има върху мен.
Има ли други фенове на ушите, с които можем да споделим мнения, да получа съвети и рецепти. Чувала съм, че това е деликатес, който се яде само по определени краища на страната. В София ми е трудно да го намеря, особено в заведение.
09 Юли 2016, 22:51
За почистването -има малки горелки, които може да използваш. По принцип имат друго предназначение, примерно, за карамелизация на захар, но и за довършване на опърлянето на ушите стават. За първи път чувам за морската сол, какво точно се чисти?
За желирането, я дай рецептата си...
09 Юли 2016, 22:54
Много са мазни, преди и аз похапвах, но спрях. Докторите ми ги забраниха!
10 Юли 2016, 15:42
Купувам си полуфабрикат от Метро, замразен, изчистен, гръцки уши са. Няма косми, бързо се варят, правя чудесна супичка с тях.
11 Юли 2016, 09:06
Понеже на село вече няма кой да отглежда прасета, а пък свинските уши, печени на жар, си остана мерака за тях, и ние така правим - купуваме от големите вериги и после пърлим и печем

.
11 Юли 2016, 15:29
И аз ги обичам. След като се измият, сваряват се и след това се чистят с остър нож, става много лесно. Желирането става, като се запази водата, в която са се готвили, нарязват се и се изсипват обартно, слага се в хладилника и стават жилирани. :) така или иначе, за да станат на скарата вкусни, пак трябва да стоят в хладилника, само че без водата.
02 Дек 2016, 12:24
Виждала съм разни снимки приготвени на тиган и изглеждатг много вкусно и сочно, някой знаае ли как се правят? Яла съм само на скарата, но доста твърдички са там, та ми се ще да разнообразя :)
02 Дек 2016, 12:54
Много ми е любопитно какво представлява супата от свински уши. Само на жар си ги приготвяме по домашному и на заведение съм яла.
02 Дек 2016, 13:02
Аз съм им голям почитател, хапвам си ги по различен начин, най-често точно на тиган,з ащото ми е най-удобно. Сварям ушите и ги оставям да се охладят, след което ги нарязвам на лентички. Загрявам в тиган масло и олио.. и слагам ушите, поръсвам с черен пипер, сол, кимион. Когато почнат да променят малко цвета си и така да заприличват на сготвени, слагам и червен пипер.. Някой път добавям няколко лъжици доматена паста, само за вкус , друг път слагам и лук към ушите. Стават много вкусни, пробвай веднъж и от там нататък ще си импровизираш. :)
05 Дек 2016, 13:40
Аз също ги харесвам, но не ми се получава готвенето им. Има някои, които така успешно си ги приготвят, но аз не съм от тези хора.
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.