Krum написа:Не пише ли за какво се използва това мазило или просто си го правиш и после се чудиш?
Цветелина.Йосифова написа:Рецептата е вярна.Жълтият кантарион може да се сложи и в стъклено шише,и се залива със зехтин.Може и със слънчогледово олио.Готовият продукт има червен цвят и се използва за порезни и охлузни рани.Може да се използва за рани причинени от изгаряне.Маслото при порезните и охлузни рани се нанася върху цялата рана,а на раните при изгаряне по периферията на раната.Върху раната смъди неприятно.
Нова рецепта:
Жълтият кантарион се слага в тъмно шише и се залива с 45 градосова ракия.За 40 дни на слънце.След това се отделя готовия продукт.Може да се използва за стомашни леки болки и неразположения ,като се приема по 25 до 50 грама преди ядене.
При леко протрита кожа може да се почисти с ракията и да се намаже със зехтин.
Тези рецепти ги имаме в постоянно в наличност вкъщи и ги ползваме при нужда.
Съветите са практически.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта