Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.
13 Юли 2016, 16:17
Моят мъж разви някаква непоносимост към пяната за бръснене, кожата на лицето му се зачервява и започва да го сърби. Бръсне се, измива се и след няколко часа нещата се успокояват до следващия път. Пробва със смяна на марките, но се получава едно и също. Ходи на лекар и започна да пие лекарства, но не иска цял живот да се тъпче с тях и с доста неохота ги пие. Аз се замислих дали е възможно да си приготвя домашен крем за бръснене. Поне ще използва натурални съставки, които няма да му дразнят на кожата и даже ще имат благотворно влияние върху нея. С една дума - с един куршум - два заека

. Можете ли да ми помогнете? Какво да използвам, за да направя домашен крем за бръснене? Кои продукти могат да дадат пухкавост или е достатъчно да се използват масла, които да придават хлъзгавост и така да улесняват бръснача?
13 Юли 2016, 16:41
Е такова нещо вече не бях чувала

! Предполагам, че има логични съставки като зехтин или някакво масло, към които като се прибавят още и може да се получи подобие на крем, с който да успее да се обръсне човек. Но само дотук ми стига пипето

.
13 Юли 2016, 16:59
Може да се обръсне и със сапун мисля, стига да има поносимост + някакво масло, било то и зехтин, за по-добро плъзгане на ножа.
14 Юли 2016, 09:59
Голямо предимство може да има домашната пяна, защото се използват за нея съставки, които правят кожата после мека, хидратирана. Ето една примерна рецепта: 1/3 чаша кокосово масло, 2 супени лъжици зехтин, масло от жожоба или масло от бадем, 2 супени лъжици течен сапун. Кокосовото се стопява на водна баня и се оставя да се охлади. Тогава се прибавят другите съставки. Оставя се сместта в хладилника да се стегне и след това се разбива на пяна с миксер.
14 Юли 2016, 15:23
Подобни домашни кремове и пяни могат и жените , които си бръснат краката да ги ползват

. Така лосионите могат да отпаднат от козметиката ни.
14 Юли 2016, 16:35
Голяма играчка ми се вижда, при положение, че със сигурност се продават био кремове за бръснене, които няма да дразнят.
15 Юли 2016, 11:04
не е ли по-лесно да преустанови бръсненето и дасе минава само с машинката за подстригване? :)
иначе мога да дам идея, да пробва с дамски крем за бръснене, много по-деликатни са от мъжките.
15 Юли 2016, 11:09
С машинка на сухо няма ли да е гадно на кожата? Може да се възпали. Дамските кремове с какво са по-различни, никога не съм ги ползвала?