28 Сеп 2016, 14:01
Ваня Стойчева написа:Една позната сподели, че прави кисело мляко във фурната, но само толкова, не пожела да си издаде рецептата.![]()
Каза, че става много бързо и много лесно, даже го опитах, но диалога приключи много бързо и не искаше да каже как го прави. Интересното е, че млякото си беше вкусно и гъсто, но не знам как се прави, само каза, че го прави в печката. Някоя от вас знае ли как се прави кисело мляко във фурната и дали наистина е възможно, или е било бъзик?
29 Яну 2017, 10:06
ramimni написа:marsu написа:Аз го правя във фурната. :) Има два варианта, прави се млякото, като е много важно каймака да не се разопкъсва. ;) т.е. подквасва се както си знаем,. :) През това време се загрява фурната на 150 градуса и след като за грее се спира. Тогава вече се слагат бурканите в печката за следващите 6 часа без да се отваря фурната. :)
Друг вариант е да се загрее на 40-50 градуса и да се сложат бурканите вътре, докато работи. ;)
Топлината на загрятата фурна изчезва много по-рано и не се запазва за 6 часа. Не ми е ясно как ще се подкваси млякото така. А да държа бурканите на включена фурна, за да се подкваси млякото, за мен е глупаво. Едва ли ще има разлика във вкуса с обикновено подквасеното. Да, може да се подквасва така, но аз лично не виждам смисъл.
30 Яну 2017, 14:34
01 Фев 2019, 15:50
20 Фев 2019, 23:07
19 Юли 2019, 09:42
09 Авг 2019, 08:54