Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Притеснявате ли се от честата употреба на антибиотици?

23 Ное 2016, 10:58

Нещо като прекалено паникьосване се получава май. По телевизията често говорят за употребата на антибиотици и имам чувството, че те се превръщат в проблема, а не те да решават проблемите. Няма как да минем без антибиотиците, доказано е, че са нужни и спасяват живот. Те за нищо не са ни виновни, да се усетим ние какво правим и да престанем.

Re: Правили ли са ви антибиограма преди изписването на антибиотик?

23 Ное 2016, 11:52

Аз мислех, че е по-скъпо! Ами тогава какъв е проблема лекарите да ги назначават? Би трябвало това изследване да е заложено задължително поне за децата.

23 Ное 2016, 12:02

Ми явно проблемът е, че става за няколко дни. също така и обидата за лекарите 'кои сте вие, че ще казвате, че аз не знам'.

23 Ное 2016, 12:26

Аз и преди съм казвала, че не се притеснявам от употребата на антибиотици, защото виждам, че ми помагат, пък кой каквото иска да казва от тук нататък.

25 Ное 2016, 15:55

exotic написа:Аз мислех, че е по-скъпо! Ами тогава какъв е проблема лекарите да ги назначават? Би трябвало това изследване да е заложено задължително поне за децата.

Може би, защото понякога няма време за губене ако виждат, че е необходим антибиотик, за да не се влошат или пък защото все им се свидят направленията... :)

25 Ное 2016, 16:58

Избягвам ги, до антибиотик стигам в краен случай, а и с пробиотиците внимавам.

26 Ное 2016, 21:15

С пробиотиците защо внимаваш, те не са ли полезни и да помагат на стомаха?

02 Дек 2016, 13:25

Ех, тези направления! По едно време бяха заговорили нещо, че ще ги махат. Не знам трябва ли да ги има, не трябва ли. Когато спешно ти трябва - не може все, не си толкова спешен.

07 Дек 2016, 14:45

Еми да предлагат, ако искат да си платят, ако искат с направление и готово.

07 Дек 2016, 18:48

То не да ги махат, ами по-скоро да се посъкрати бюрокрацията и когато ти трябват наистина да можеш да разполагаш с такова.
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11