Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене
30 Май 2017, 14:02
Andrey написа:Какви са тея подаръци, които не знаете как да използвате. Чията няма много опции за използване, освен в различни смутита и сурови закуски като овесени ядки. Това е.
Иии, ти пък ще кажеш
Може да ползваш чия и в дресинг за салати, и в печива и във веган ястия (замества яйцата), и в десерти (чия пудинг), в протеинови барчета за спортисти. Мдааа :)
30 Май 2017, 14:11
Yunona написа:Andrey написа:Какви са тея подаръци, които не знаете как да използвате. Чията няма много опции за използване, освен в различни смутита и сурови закуски като овесени ядки. Това е.
Иии, ти пък ще кажеш
Може да ползваш чия и в дресинг за салати, и в печива и във веган ястия (замества яйцата), и в десерти (чия пудинг), в протеинови барчета за спортисти. Мдааа :)
Да, и ти си права, но в действителност, никой нормален човек, ядящ яйца, и не знаещ какво да си прави чията няма да тръгне да си пържи чия с чушки на омлет.
30 Май 2017, 14:44
Andrey написа:Да, и ти си права, но в действителност, никой нормален човек, ядящ яйца, и не знаещ какво да си прави чията няма да тръгне да си пържи чия с чушки на омлет.

Ако някой тръгне да си пържи чия с чушки на омлет, хич няма да е нормален човек, без значение дали по принцип яде яйца
Но пък за веган или човек, спазващ пости, чията е чудесен слепващ агент в различни запеканки и мусаки. И отличен източник на протеини.
30 Май 2017, 14:47
Аз много обичам чия, у нас винаги имам. Всеки ден ям чия, днес си я направих в смути, вчера беше кефир с овесени ядки, чия и плодове, за утре съм си планирал да разбъркам едни мъфини с чия. Приятелката ми отказва да яде всякакво месо и яйца с бременността, не се чувства добре само при миризмата им, затова подменям и разнообразяваме много менюто.
15 Юни 2017, 14:23
Сега хапвам чия всеки ден, много се зарибих и си правя чия с кисело мляко и чакам да стане на пудинг. Отгоре слагам няколко бадема и нарязан плод. :) просто божествено!
13 Дек 2018, 16:10
Чиата я ям с кисело мляко и банан аз. Но трябва да престои няколко часа.