Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.
15 Окт 2018, 14:35
Ако не ме кефи работата, колкото и дни да имам отпуска, няма да ми омръзне да почивам и няма да кажа - край, напочивах се. обикновено винаги си намирам какво да правя по време на отпуски и да се поддържам заета, само че отпуските не са безкрайни. за това и не се задържам особено много в работен режим, но все ще дойде време да си намеря и аз място
23 Окт 2018, 08:43
Значи, ако се работи 4 дни в седмицата, 3 дни ще ми се отразят добре и няма да е толкова голямо натоварването. Тогава седмица бих могла да презаредя. Но като цяло предпочитам 10-14 дена да ползвам отпуска. Тази година се наложи всичката да я взема наведнъж, заради детето, но после сякаш започваш наново, едно такова ти е странно. И първите 1, 2 дена не се чувстваш на мястото си.
23 Окт 2018, 09:18
И аз съм на мнението, че трябва да се намали работната седмица, 3 дни почивка са идеални, за да може реално да презареди човек, иначе се натрупват ангажименти и се оказва, че ходим на работа, за да си починем от почивните дни.
Отпуската ми стига да е около седмица.
23 Окт 2018, 10:44
Предпочитам кратките отпуски, по-често, излизам лятото през около 2 седмици за около 3-4 дни, с почивните ми се събират 6 дена почивка, които ме презареждат идеално. Дългата почивка ме напряга и ми доскучава, а и в един момент усещам, че не правя нищо интересно. :) Затова гледам да е на често по малко.
25 Окт 2018, 09:00
Аз пък винаги имам какво да правя, дори не ми стига времето/отпуската, за да си свърша планираните неща. Чак се чудя на хора, които няма какво да правят и им доскучава.
25 Окт 2018, 09:37
Може да ми доскучае само на места като Слънчев бряг, честно :D
Иначе все ще намеря приятно занимание.
Лекарите съветват около седмица отпуск поне, за да успее тялото да си почине напълно. Затова лятото се опитвам да почивам поне по седмица. Докато се настроя на отпускарска вълна и половината време свършило :)
26 Окт 2018, 12:14
Не помня кога последно бях в отпуск, за жалост...Сигурно ще ми трябва поне месец, за да си почина наистина добре.
26 Окт 2018, 12:52
Никога не ми стига отпуската особено ако искам да направя повече неща, все си намирам приятно занимание, ама е до време. Като се върна назад, всичко е можело да го свърша в 3-4 дни и останалото време да почивам, а аз секи ден по малко
19 Дек 2018, 16:00
Сегашните по закон са достатъчни, стига да може човек да си ги ползва в една година. Така горе долу три пъти по седмица може да се отсъства, което изглежда ок.
19 Дек 2018, 17:24
На мен са ми малко 20 дена, защото то не е само до отсъствията, които са планирани, на човек му се налага и накрая брои дните.