Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Помогнете ми да организирам кръщене

23 Авг 2016, 12:12

Не е някаква сложнотия кръщенето, само си иска баналната организация :lol: .

23 Авг 2016, 12:28

Избирате кръстник/ца . По традиция е един от куповете, но не всеки го спазва. Кръстникът задължително трябва да е кръстен, ако не е, трябва да го направи предварително и той :)).
Отивате в църквата, която сте избрали и искате от попа да ви каже точните неща, нужни за ритуала (някой дребни неща се различават, но има кръстни, чаша, свещи, кърпи, погача и такива неща..). Записва се ден и час и се плаща такса.
Кръстникът купува на бебето кръстче, а родителите купуват на кръстника икона. На присъстващите се подаряват бели кърпи (това са вече традиции, които не са еднакви, но се прави подарък на кръстника). После се отива в заведение да се почерпят всички гости...

23 Авг 2016, 12:38

А я кажете, според вас, какъв е редно да е подаръка за кръщене? Ще ходя скоро на кръщене на големи деца на по 12години. Сякаш, като чуем кръщене, кръщаваме все малките деца, с други думи бебета и им подаряваме някви големи неща и скъпи подаръци. За големите деца, значи ли, че подаръка трябва дае малък, защото не е такова интересно събитие, като кръщавка на бебе?

23 Авг 2016, 12:47

Локуме, най-добре питай родителите. По такива събития много хора подаряват и често се дублират неща. Така че координацията с родителите е удачна. Даже можете да се разберете и други роднини за комбиниран подарък.

23 Авг 2016, 13:00

Leonora написа:Локуме, най-добре питай родителите. По такива събития много хора подаряват и често се дублират неща. Така че координацията с родителите е удачна. Даже можете да се разберете и други роднини за комбиниран подарък.

Аз обикновено подарявам неща в пликове... :lol: но всеки говори за бебета, не ми се ще тея хора да останат разочаровани, от друга страна не искам да се чувствам като някакъв голямата работа, че да им пъхна по 200 лева на дете и после да кажат "Тоя кво се прави".... А те са такива скромни хора, няма как да поискат от някой нещо. :oops:

07 Сеп 2016, 10:52

Едва ли някой ще си помисли лошо за какъвто и да е подарък. Нали това са традиции. Практично е да няма излишни неща, особено ако има вероятност да има други, които пък им трябват и още нямат. Така че, или даваш в плик, или питаш преди да купуваш.
Или то кръщенето вече мина?

07 Сеп 2016, 11:17

И аз предпочитам да питам родителите от какво има нужда, за да го купя и подаря, но ако са ми близки хората, иначе ми е неудобно. Иначе плика е най-лесен.

26 Сеп 2016, 13:12

То наистина е най-добре или в плик подаръка, или да се попитат родителите. Дори и 20 лева да са пак са от полза на родителите. ;) Нашето кръщене ще е след няколко месеца, сега след тези ученици и много почивки няма да е, но най бих се зардвала, ако подаръците са в плик, децата имат всичко, от което се нуждаят и това определено ще е от полза. :mrgreen:

25 Окт 2016, 16:10

В наши дни мисля, че всички се научиха, че подобен род подаръци за такива събития, трябва да бъдат пари.

25 Окт 2016, 17:28

Помня, че като кръщавахме дечко голям рев му удари попа като отряза от косата :lol: . Дадоха ния да си я пазим заедно със свещите и кръщелното. Кой знае къде са сега! Абе емоция си е :grin: !
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3