В училищата да няма чистачки, а децата сами да почистват - какво е мнението ви?

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Re: В училищата да няма чистачки, а децата сами да почистват - какво е мнението ви?

Мнениеот La_bomba » 21 Апр 2017, 10:43

Децата и сега асами си почистват работните места, след изобразително, както и дъската. Не е нужно след натоварения ден да метат и пода и да бършат прозорците. А и понякога училищата организират санитарно-хигиенни дни, които са точно с тази цел, да се изчистят чиновете от надрасканото, да се измие по-добре дъската, да се почистят шкафовете. Не е нещо ново под слънцето и за тук.
La_bomba
 
Мнения: 101
Регистриран на: 28 Мар 2017, 10:23

Re: В училищата да няма чистачки, а децата сами да почистват - какво е мнението ви?

Мнениеот Snejna » 21 Апр 2017, 14:47

La_bomba написа:Децата и сега асами си почистват работните места, след изобразително, както и дъската. Не е нужно след натоварения ден да метат и пода и да бършат прозорците. А и понякога училищата организират санитарно-хигиенни дни, които са точно с тази цел, да се изчистят чиновете от надрасканото, да се измие по-добре дъската, да се почистят шкафовете. Не е нещо ново под слънцето и за тук.
Бях ги забравила тези дни, в които ходехме да търкаме надрасканото по чиновете. Значи, ето и тук не си глезим толкова много децата, въпреки че не искаме от тях всяка вечер да метат вместо чистачките.
Аватар
Snejna
 
Мнения: 2409
Регистриран на: 19 Ное 2014, 16:41

Re: В училищата да няма чистачки, а децата сами да почистват - какво е мнението ви?

Мнениеот Ваня Стойчева » 18 Май 2017, 15:44

Все пак няма как децата да бъдат накарани да си чистят всичко, всеки ден след училище. Който има дете в ученическа възраст знае, че децата се изморяват страшно много и всъщност едно такова допълнително занимание, ще им изяде и без друго малкото време за почивка, което имат, затова е по-добре да им се правят хигиенни дни един път в месеца или по-рядко, за да изградят навика,че трябва да си пазят, но цялостното почистване на стаята не може да легне на техните плещи.
Аватар
Ваня Стойчева
 
Мнения: 1764
Регистриран на: 16 Дек 2014, 11:24

Предишна

Назад към Възпитание, грижа и съвети

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта