Детето ми е на 11 години от няколко дни забелязвам, че пъпа му е зачервен, леко влажен и има леко неприятна миризма. Подозирам, че може да го е чоплил и да го е раздразнил и наранил, защото има този навик. Но досега не са се получавали тези проблеми. Кажете с какво да мажа пъпчето и как да го третирам? Какво би помогнало в случая?
Спирт, както като бебе, просто му мажи пъпчето, за да се почисти. Зависи от формата, ако позволява ползвай и клечка за уши. :) Надали е възпалено, щом не е болезнено. :)
Jully написа:Спирт, както като бебе, просто му мажи пъпчето, за да се почисти. Зависи от формата, ако позволява ползвай и клечка за уши. :) Надали е възпалено, щом не е болезнено. :)
С клечка за уши не е ли по-опасно да се навлезе надълбоко? По-добре на ръка с памуче или направено фитилче от памука. Спиртът може да се разреди малко с вода, за да не пари или да се ползва по-слаб спирт. После може да се напудри с дерматол.
Ако не минава за два-три дни, след като го мажеш, наистина да погледне лекар. Значи трябва по-сериозно и професионално око да види. Чувала съм за пъпна херния, но не знам какви са проявленията. Само лекар може да се произнесе.