Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
24 Авг 2016, 13:54
Искам да попитам някой приготвял ли е кайгана и каква е точно рецептата? Защото попадам на различни разновидности и не мога да разбера коя всъщност е оригиналната рецепта и кое точно наричат кайгана. Някои го пекат, други го пържат, трети го приготвят на тиган. Основните съставки са яйца, брашно и прясно мляко или вода. И оттам нататък всеки си прави волна програма. А аз искам да приготвя оригиналната рецепта!
24 Авг 2016, 14:05
Аз си го правя без мляко и вода, а само 4 яйца, 1/2 ч. брашно и масло, като маслото е за пържене.
24 Авг 2016, 14:31
Ами аз даже съм срещала и такъв който се пече, а не се приготвя на тиган. Веднъж пробвах и доста ни хареса вкъщи. Рецептата му е с повече яйца - 5, брашно около 1 ч.ч. Добавих малко сирене и разтопено масло в сместта, 1 и половина ч.ч. вода и го изсипах в тавичка. Отгоре настъргах кашкавал и се запича за половин час на 200 градуса. Не знам дали това е оригиналната рецепта, но тази знам за кайгана.
24 Авг 2016, 15:43
Не съм опитвал такова нещо, за мен това е нещо като палачинка. :)
24 Авг 2016, 15:53
Май му викат още яйца по турски, явно идва от турската кухня. Баба ми правеше нещо подобно, но вътре слагаше много магданоз и го пържеше. Ставаше нещо като полупалачинка - полубухта. Много е вкусно.
09 Сеп 2016, 16:04
Има различни рецепти, но основата са яйцата и млякото. Всеки си прави интепретации и се получават различни форми и вкусове. Печен, пържен все кайган

.
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.