Как да приготвя кайгана?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Как да приготвя кайгана?

Мнениеот analizatorka » 24 Авг 2016, 13:54

Искам да попитам някой приготвял ли е кайгана и каква е точно рецептата? Защото попадам на различни разновидности и не мога да разбера коя всъщност е оригиналната рецепта и кое точно наричат кайгана. Някои го пекат, други го пържат, трети го приготвят на тиган. Основните съставки са яйца, брашно и прясно мляко или вода. И оттам нататък всеки си прави волна програма. А аз искам да приготвя оригиналната рецепта!
analizatorka
 
Мнения: 519
Регистриран на: 18 Яну 2016, 12:13

Re: Как да приготвя кайгана?

Мнениеот miron » 24 Авг 2016, 14:05

Аз си го правя без мляко и вода, а само 4 яйца, 1/2 ч. брашно и масло, като маслото е за пържене.
miron
 
Мнения: 624
Регистриран на: 22 Мар 2015, 11:01

Re: Как да приготвя кайгана?

Мнениеот puhcheto » 24 Авг 2016, 14:31

Ами аз даже съм срещала и такъв който се пече, а не се приготвя на тиган. Веднъж пробвах и доста ни хареса вкъщи. Рецептата му е с повече яйца - 5, брашно около 1 ч.ч. Добавих малко сирене и разтопено масло в сместта, 1 и половина ч.ч. вода и го изсипах в тавичка. Отгоре настъргах кашкавал и се запича за половин час на 200 градуса. Не знам дали това е оригиналната рецепта, но тази знам за кайгана.
Аватар
puhcheto
 
Мнения: 224
Регистриран на: 09 Юли 2015, 16:34

Re: Как да приготвя кайгана?

Мнениеот Andrey » 24 Авг 2016, 15:43

Не съм опитвал такова нещо, за мен това е нещо като палачинка. :)
Аватар
Andrey
 
Мнения: 1573
Регистриран на: 20 Ное 2014, 10:04

Re: Как да приготвя кайгана?

Мнениеот black » 24 Авг 2016, 15:53

Май му викат още яйца по турски, явно идва от турската кухня. Баба ми правеше нещо подобно, но вътре слагаше много магданоз и го пържеше. Ставаше нещо като полупалачинка - полубухта. Много е вкусно.
black
 
Мнения: 395
Регистриран на: 19 Яну 2016, 12:43

Re: Как да приготвя кайгана?

Мнениеот pitanka » 09 Сеп 2016, 16:04

Има различни рецепти, но основата са яйцата и млякото. Всеки си прави интепретации и се получават различни форми и вкусове. Печен, пържен все кайган :smile: .
pitanka
 
Мнения: 101
Регистриран на: 19 Юли 2016, 15:40


Назад към Рецепти и полезни съвети

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта