Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене
12 Яну 2015, 11:18
Никога не съм опитвала, а знам, че е много полезно. Все пак къде да го използваме?
12 Яну 2015, 11:25
Snejna написа:Имам познати, които си го хапват като ядки, но по малко, не знам дали може да се слага в храна примерно.

Може да се слага в храна.
На мен не ми харесва на вкус. Бях си купила и после след като не ми хареса го смесих с други сушени плодове и ядки, какао, кокос, за да направя сурови веган бонбони.
12 Яну 2015, 15:00
И какво ги правите после?
13 Яну 2015, 10:38
Никога не съм го опитвал, представям си че ще е кисело на вкус
21 Яну 2015, 12:45
Аз си слагам в салатата по малко

)
21 Яну 2015, 14:21
silver933 написа:Аз си го слагам в мюслито, не знам колко е правилно, но по малко слагам.

Става ли вкусно, аз още не съм вземала да пробвам
21 Яну 2015, 14:39
Полезно е годжито но и аз не знам как да го ям, та сега съм си купил едно сухо и стои да разбера какво да го правя.
22 Яну 2015, 15:03
До колкото знам се ядат сурови, т.е. като ядките или в салати, не знам обаче КОЛКО може да се хапва от тях
12 Сеп 2016, 17:34
Наша известна диетоложка накрая излезе и открито заяви, че терминът "суперхрана" е рекламен трик и хората не трябва да се подвеждат по него. Киноа, чия, годжи бери и всякакви такива продукти са полезни, но има техни български варианти - боб, шипка, които съдържат даже много повече полезни вещества и съставки от чуждоземните. Проф. Байкова даде за мен отговор защо се хвърляме по чуждото, което не вирее в нашите условия, и в несвяст го ядем. Ами защото, първо, пак в пълна сила работи поговорката "Никой не е пророк в собствената си страна", т. е родните ни плодове и зеленчуци са сто пъти за предпочитане, но ние не им се доверяваме. Второ, не сме достатъчно информирани и позволяваме да ни манипулират с обещания, уверения и панацеи, за да могат да печелят от нашето доверие и желание за здравословен живот. Не на последно място и неусетният и невидим натиск на общественото мнение ни кара да се водим по модата на ядящите чуждоземни и непознати храни. Нямам предвид, че трябва да им сложим анатема и да не се докосваме до тях, защото са лъжехрани. Не, те имат своите качества и полезни съставки. Но все забравяме препоръката на древните да ядеш това, което е отгледано от теб или по твоите земи, защото то влияе най-добре на твоя организъм. Защо залитаме толкова по чуждото? Вие яли ли сте от тези продукти и каква беше причината да посегнете към тях? Харесаха ли ви или не останахте впечатлени? Кое повече надделява - любопитството или стремежът да си здрав во веки веков като ги консумираш?
13 Сеп 2016, 08:43
Излишно безмислен дебат, който постоянно се повдига. За мен лично, подобнитеми и спорове, предизвикват естествената омраза, която има в българите и псевдопатриотизма ни. :) Какво значение има, дали боба или киноата са коренно различни неща. Все едно да сравняваш пържола с кебапче, малко не ми се връзва. :) Едното има съвсем различни вкусови харектеристики, яде се по-различно, къде е мястото за сравнение. Киноата не изключва да се яде боб, така че всичко е само да се обяснява как всичко чуждо е зло.
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.