Полезни съвети и практични идеи за дома и градината
Правила на форума
Добави отговор

Здравословни съдове за готвене - какви да избера?

30 Сеп 2016, 15:18

Решила съм да готвя само в съдове, които са направени от материали, които не са вредни за здравето. Спряла съм се на такива с каменно покритие или чугунени. Не знам първо дали ще мога да ги намеря толкова лесно. Някой използва ли такива съдове? Какви са положителните страни и какви са недостатъците? Ако споделите и какви други "здравословни" съдове за готвене има, ще съм много благодарна :smile: !

Re: Здравословни съдове за готвене - какви да избера?

30 Сеп 2016, 15:49

Керамични лесно ще намериш, има голям избор и готвенето в тях не знам колко е полезно, но си е ок :) Избор има огромен в момента, чугунени в по-специализирани магазини, но те са скъпи и много тежки, не бих си взела , като основна част от кухнята ми, евентуално един тиган чугунен и толкова.

Re: Здравословни съдове за готвене - какви да избера?

30 Сеп 2016, 16:15

Можеш да използваш и силиконови съдове, но не от тези, които са по 3-4 лева, а истински форми с цена над 40 лева. те са качествени, не миришат и не отделят вредни частици в храната.

Re: Здравословни съдове за готвене - какви да избера?

03 Окт 2016, 08:36

На чугунените им трябва много време да загреят и си представи какво става, ако си на ток. При тези с каменно покритие е обратното. Те действат на принципа на приготвяне на храна върху топли камъни и затова са здравословни.

Re: Здравословни съдове за готвене - какви да избера?

03 Окт 2016, 14:36

За съдове, направени от здравословни материали, се сещам за такива от неръждаема стомана, глинени и с каменно покритие. При глинените трябва да се внимава при тези, които са емайлирани, защото емайлът може да съдържа олово. За мен неръждаемите са си ок, само не трябва да се чистят с абразивни препарати и гъби.

Re: Здравословни съдове за готвене - какви да избера?

04 Окт 2016, 09:14

MaLkA_sLaDoRaNa написа:За съдове, направени от здравословни материали, се сещам за такива от неръждаема стомана, глинени и с каменно покритие. При глинените трябва да се внимава при тези, които са емайлирани, защото емайлът може да съдържа олово. За мен неръждаемите са си ок, само не трябва да се чистят с абразивни препарати и гъби.


Защо не трябва да се чистят с такива неща? Ако е загоряла, как да се изчисти? За мен керамичните са най-добри и най-здравословни. Няма опасност са ти загори толкова храната.
Добави отговор
Отиди на страница: