Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене
07 Окт 2016, 11:25
Решила съм да пречиствам водата у дома, вместо да купуваме постоянно минерална, защото ни излиза доста скъпо. Разбрах, че има системи за почистване на водата с активен въглен. Искам да знам как става, и какви ползи има за здравето, ако се използва точно такъв филтър с активен въглен, а не другите, които са май със сребърни йони? Кое е по-добро, обикновена филтър кана или да си изберем начини за филтриране с активен въглен?
07 Окт 2016, 11:55
Аз определено съм за пречистването с активен въглен. Не знам колко струва инсталирането на такава система, но филтрите не са много скъпи и до 6 месеца издържат.
07 Окт 2016, 12:09
M.Tasheva написа:Аз определено съм за пречистването с активен въглен. Не знам колко струва инсталирането на такава система, но филтрите не са много скъпи и до 6 месеца издържат.
Какви филтри? На шишета ли?
07 Окт 2016, 15:05
Mon_ton написа:M.Tasheva написа:Аз определено съм за пречистването с активен въглен. Не знам колко струва инсталирането на такава система, но филтрите не са много скъпи и до 6 месеца издържат.
Какви филтри? На шишета ли?
Продават се такива филтри с активен въглен, които се слагат на тръба от водопроводната мрежа, през която ти минава питейната вода. Пречистват от хлора и други мръсотии питейната вода. А иначе може и сам човек да си направи някаква такава самоделна пречиствателна с въглен. Но нямам представа дали той се слага във водата или по някакъв друг начин.
08 Окт 2016, 08:50
Има едни шишета, които направо си имат филтър с активен въглен. Не знам какви са точно ползите от пиенето на вода пречистена с активен въглен, но все е предимство пред качествата на водата. :) шишетата са за много кратна употреба, дори има кани. :)
10 Окт 2016, 11:33
Сигурно има доста ползи да пие човек вода, пречистена по този начин. Не съм се интересувала от подобно нещо, но предполагам, че се запазват качествата й и полезните й вещества за разлика от минералната, която определено смятам, че не е истинска минерална, която продават в мрежата. Тя е "мъртва" вода за мен, но сме принудени да я пием.
10 Окт 2016, 12:42
То е най-добре да си намираш вода от извори,но е трудно да се открие по всички места, а и дали не е рисковано е друг въпрос. :) Също и аз мисля, че с шишета е най-удобно, водата придобива по-добри качества, пречиства се и се зарежда с полезни минерали. ;)
11 Окт 2016, 14:54
Гледах едно клипче в интернет, показваха как естествено да си пречистим водата. В една пластмасова бутилка, която е с изрязано дъно, слагаме активен въглен, ситен и по-едър чакъл и оставяме вода да премине няколко пъти през това нещо, за да се оттече калта. И така като тече вода през това приспособление, се счита, че я пречистваш. Малко не съм сигурна дали така е съвсем здравословно, но пък в миналото сигурно е вършело работа. А някои неща от миналото са изпитани и действащи. За на село да се спасяваш така сигурно ще става

.
14 Окт 2016, 11:40
mangusta написа:Гледах едно клипче в интернет, показваха как естествено да си пречистим водата. В една пластмасова бутилка, която е с изрязано дъно, слагаме активен въглен, ситен и по-едър чакъл и оставяме вода да премине няколко пъти през това нещо, за да се оттече калта. И така като тече вода през това приспособление, се счита, че я пречистваш. Малко не съм сигурна дали така е съвсем здравословно, но пък в миналото сигурно е вършело работа. А някои неща от миналото са изпитани и действащи. За на село да се спасяваш така сигурно ще става

.
Ужас, мнооого сложно това и как чакъл, та въглени, та пясък не знам си какво си..
14 Окт 2016, 12:13
Хич не е сложно, тези системи в домовете, където ги слагат, са много по-сложни и скъпи

. Това е на принципа направи си сам

.