Традициите в имената на децата..

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Традициите в имената на децата..

Мнениеот Snejna » 26 Юни 2017, 12:01

Някои хора много държат на имената, сякаш не е достатъчно, че им носят фамилиите! Тази мода е твърде досадна, дори не е традиция. Всеки би се радвал да носи специално име в рода си, вместо да бъде подред с едно и също име...
Аватар
Snejna

Мнениеот Gold » 26 Юни 2017, 12:47

За женски хубави имена се сещам повече, отколкото за мъжки като че ли.
Gold

Мнениеот kauda » 26 Юни 2017, 14:52

Gold написа:За женски хубави имена се сещам повече, отколкото за мъжки като че ли.
Аватар
kauda

Мнениеот kalina_216 » 27 Юни 2017, 10:16

Не знам по широкия свят как е, но имам чувството, че само ние тук държим толкова на имената. Сякаш, ако не носи името на някой дядо, то детето ще е по-малко внуче. Голяма глупост. Родителите не трябва да отстъпват! Има случаи, когато детето се кръщава на единия дядо/баба с цел да бъдат подпомогнати финансово родителите от въпросните! Един вид това внуче вече става любимото и най-важното, повече от останалите. Дори четох за майки, които се хвалят, че техните деца били наричани "слънцето на дядо", само защото носят въпросното име. Аз не бих се гордяла, ако детето ми носи името на човек, делящ внуците си по такъв грозен и абсурден начин.
Аватар
kalina_216

Мнениеот Jolene » 29 Юни 2017, 10:15

За някои хора имената са супер, супер важни! Особено за по-традиционните семейства, където има сериозно уважение към дядовци и баби. В моето семейство винаги всички сме били кръщавани на баби и дядовци, до тук и ние поддържаме традицията, защото дъщеря ми се казва с име, близко на това на дядо й, но името страшно ми харесва и не знам дали наиситна сме я кръстили така. АКо имаме обаче друго дете сме избрали имена, които няма да са на никой, надявам се да няма проблем. Но самия факт, че когато избрахме името, никой не възрази и не каза нищо ме навежда на мисълта, че няма да имат проблеми. Защото например, моя брат е кръстен на бащата на майка ми, така и не беше предпочитан в семейството на баща ми.
Jolene

Предишна

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси