Забавни моменти, необичайни, полезни и интересни факти,хитрини и въпроси, навиците при хранене, празници и традиции.
от Enjis » 18 Окт 2016, 13:59
Истинско малиново вино съм консумирала на хижа Трастеная.Там имат малинови насъждения и виното е невероятно качествено и ароматно. Исках да попитам някой произвеждал ли е в домашни условия вино от малини, защото искам да опитам следващата година? Принципът на правене същият ли е както се прави червеното вино?
-
Enjis
-
- Мнения: 45
- Регистриран на: 18 Окт 2016, 08:53
от dafinka » 18 Окт 2016, 14:09
Добре узрелите, но твърди малини намачкайте хубаво и ги оставете да ферментират в съд за 4-5 дена. След това прекарайте през преса сместа. Твърдите части промийте с вода в количество около 3/4 от отделилия се малинов сок. Отново прекарайте през преса.
Смеси втория сок с първия. На всеки 10 л течност добавете 1.5 кг захар. Може да добавите и малко дрожди, за да се ускори ферментацията и оставете да ферментира.
-
dafinka
-
- Мнения: 33
- Регистриран на: 18 Окт 2016, 09:32
от klara » 18 Окт 2016, 14:18
Доста малини ще трябват по тази рецепта, която си написала. Малиновото вино е само да се покажеш като майстор и да направиш нещо по-различно, не е за дълго пиене и ползване. Мисля, че трябва да се консумира по-бързо, да не се оставя за следващата година, ако е направено предходната.
-
klara
-
- Мнения: 530
- Регистриран на: 18 Яну 2016, 16:51
Назад към Гювеч
Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта