Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
18 Окт 2016, 13:59
Истинско малиново вино съм консумирала на хижа Трастеная.Там имат малинови насъждения и виното е невероятно качествено и ароматно. Исках да попитам някой произвеждал ли е в домашни условия вино от малини, защото искам да опитам следващата година? Принципът на правене същият ли е както се прави червеното вино?
18 Окт 2016, 14:09
Добре узрелите, но твърди малини намачкайте хубаво и ги оставете да ферментират в съд за 4-5 дена. След това прекарайте през преса сместа. Твърдите части промийте с вода в количество около 3/4 от отделилия се малинов сок. Отново прекарайте през преса.
Смеси втория сок с първия. На всеки 10 л течност добавете 1.5 кг захар. Може да добавите и малко дрожди, за да се ускори ферментацията и оставете да ферментира.
18 Окт 2016, 14:18
Доста малини ще трябват по тази рецепта, която си написала. Малиновото вино е само да се покажеш като майстор и да направиш нещо по-различно, не е за дълго пиене и ползване. Мисля, че трябва да се консумира по-бързо, да не се оставя за следващата година, ако е направено предходната.
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.