Полезни съвети и практични идеи за дома и градината
Правила на форума
Добави отговор

Какви цветя мога да засея в гумени ботуши на двора и терасата?

18 Окт 2016, 15:47

Насъбрала съм доста шарени гумени ботуши, които искам да използвам като саксии. Не съм пробвала все още да засея някое цвете в тях. Искам да попитам някой има ли идея какви точно цветя ще са подходящи за тези весели саксии? По възможност, ако някой ми препоръча растение да се съобрази дали вирее в България. Аз предполагам, че по-непретенциозните ще се хванат. И дали знаете някакви специфика за самите ботуши до къде се слага пръст, трябва ли да ги надупча някъде? Въобще, ако някой има нещо по тази тема ще съм много благодарна да сподели с мен. :smile:

Re: Какви цветя мога да засея в гумени ботуши на двора и терасата?

18 Окт 2016, 17:14

Дренаж им направи като ги пробиеш отдолу. Иначе такива, които не са дървесен тип и не стават много големи са подходящи. Влачещи се като зебрината например идеално става, даже ще ти скрие ботуша :smile: .

18 Окт 2016, 19:57

Не е ли по-удачно в дървено сандъче? Това с ботушите е лек кич, да не си цвете в ботуш. :banghead:

19 Окт 2016, 09:16

Старите и непотребни ботуши може да се използват за саксии, но наистина по-добре засади такива цветя, които да скрият ботуша, че малко кичозно. Имаш още малко време този месец, но по-добре изчакай напролет. Папрат, бръшлян също стават.

19 Окт 2016, 16:09

Аз пък мисля, че е забавно и различно. Зависи как ще се аранжират и наистина важно е мястото. От мястото зависи и цветята в тях. Може да се редуват червено мушкато, бяло мушкато. фантазирам си. Но ми допада идеята :)
Прикачени файлове
boots.jpg
boots.jpg (44 KiB) Прегледано 1624 пъти

19 Окт 2016, 16:21

Такива бяха направили до блока ни, в началото е красиво,но после с дъждовете става много голяма гнус. Но все пак може да посадиш всяко цвете, което вирее навън и да си вземеш от някоя баба. Дебелецът например е много красив аз го харесвам доста и си зеленее целогодишно.

19 Окт 2016, 20:39

Гуми, гумени ботуши като се направят по-интересно, се получават хубави неща. Харесва ми това, че вместо да се хвърлят из реки и дерета и да замърсяват, могат да се използват по този начин.

20 Окт 2016, 08:28

iwoni написа:Гуми, гумени ботуши като се направят по-интересно, се получават хубави неща. Харесва ми това, че вместо да се хвърлят из реки и дерета и да замърсяват, могат да се използват по този начин.

Е, що пък да се хвърлят по дерета, могат да с ехвърлят и в коша. :mrgreen: Според мен това, че ще гният по почвата у дома, не ги прави по-еко от хвърлени в горите.

20 Окт 2016, 10:24

Е, по-добре вкъщи да украсиш с тях, отколкото из горите да се търкалят години наред. Вкъщи можеш по всяко време да се отървеш от тях като ги занесеш за рециклиране, а тези в гората никой няма да ги пипне и години наред ще лежат там. То да е само една гума, ами масово се изхвърлят така.

29 Ное 2016, 18:29

Може да пробваш с алпийски здравец като този http://goldenplants.bg/deal/181-alpiysk ... anium.html
Хубаво е всяка къща да има здравец :)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2