Какви цветя мога да засея в гумени ботуши на двора и терасата?

Полезни съвети и практични идеи за дома и градината

Какви цветя мога да засея в гумени ботуши на двора и терасата?

Мнениеот Enjis » 18 Окт 2016, 15:47

Насъбрала съм доста шарени гумени ботуши, които искам да използвам като саксии. Не съм пробвала все още да засея някое цвете в тях. Искам да попитам някой има ли идея какви точно цветя ще са подходящи за тези весели саксии? По възможност, ако някой ми препоръча растение да се съобрази дали вирее в България. Аз предполагам, че по-непретенциозните ще се хванат. И дали знаете някакви специфика за самите ботуши до къде се слага пръст, трябва ли да ги надупча някъде? Въобще, ако някой има нещо по тази тема ще съм много благодарна да сподели с мен. :smile:
Enjis

Re: Какви цветя мога да засея в гумени ботуши на двора и терасата?

Мнениеот mimeto90 » 18 Окт 2016, 17:14

Дренаж им направи като ги пробиеш отдолу. Иначе такива, които не са дървесен тип и не стават много големи са подходящи. Влачещи се като зебрината например идеално става, даже ще ти скрие ботуша :smile: .
mimeto90

Мнениеот bditranslations » 18 Окт 2016, 19:57

Не е ли по-удачно в дървено сандъче? Това с ботушите е лек кич, да не си цвете в ботуш. :banghead:
bditranslations

Мнениеот red_eyes » 19 Окт 2016, 09:16

Старите и непотребни ботуши може да се използват за саксии, но наистина по-добре засади такива цветя, които да скрият ботуша, че малко кичозно. Имаш още малко време този месец, но по-добре изчакай напролет. Папрат, бръшлян също стават.
Аватар
red_eyes

Мнениеот suzii » 19 Окт 2016, 16:09

Аз пък мисля, че е забавно и различно. Зависи как ще се аранжират и наистина важно е мястото. От мястото зависи и цветята в тях. Може да се редуват червено мушкато, бяло мушкато. фантазирам си. Но ми допада идеята :)
Прикачени файлове
boots.jpg
boots.jpg (44 KiB) Прегледано 1609 пъти
suzii

Мнениеот Elica » 19 Окт 2016, 16:21

Такива бяха направили до блока ни, в началото е красиво,но после с дъждовете става много голяма гнус. Но все пак може да посадиш всяко цвете, което вирее навън и да си вземеш от някоя баба. Дебелецът например е много красив аз го харесвам доста и си зеленее целогодишно.
Аватар
Elica

Мнениеот iwoni » 19 Окт 2016, 20:39

Гуми, гумени ботуши като се направят по-интересно, се получават хубави неща. Харесва ми това, че вместо да се хвърлят из реки и дерета и да замърсяват, могат да се използват по този начин.
iwoni

Мнениеот Lollipop » 20 Окт 2016, 08:28

iwoni написа:Гуми, гумени ботуши като се направят по-интересно, се получават хубави неща. Харесва ми това, че вместо да се хвърлят из реки и дерета и да замърсяват, могат да се използват по този начин.

Е, що пък да се хвърлят по дерета, могат да с ехвърлят и в коша. :mrgreen: Според мен това, че ще гният по почвата у дома, не ги прави по-еко от хвърлени в горите.
Аватар
Lollipop

Мнениеот analizatorka » 20 Окт 2016, 10:24

Е, по-добре вкъщи да украсиш с тях, отколкото из горите да се търкалят години наред. Вкъщи можеш по всяко време да се отървеш от тях като ги занесеш за рециклиране, а тези в гората никой няма да ги пипне и години наред ще лежат там. То да е само една гума, ами масово се изхвърлят така.
analizatorka

Мнениеот teodoran1 » 29 Ное 2016, 18:29

Може да пробваш с алпийски здравец като този http://goldenplants.bg/deal/181-alpiysk ... anium.html
Хубаво е всяка къща да има здравец :)
Мотивация е това, което ви кара да започнете, навикът ви помага да продължите https://www.keranova.org/
teodoran1

Следваща

Назад към За дома – съвети и идеи