Полезни съвети и практични идеи за дома и градината
02 Ное 2016, 12:15
Напоследък по-скоро смятам, че е по-изгодно да се отопляваме на ток, отколкото на газ, много хора се отказаха от газификацията, защото сметките им идват в повече. Често се правят едни изненадващи изравнявания, които принуждават хора, плащащи по 300 лева на месец за парно, после да плащат и по още толкова всеки месец през лятото, за да изравнят. Може да е по-топло, но далеч не е по-изгодно. Особено, ако не е ново жилище, където сега е изграден газопровода, а се използват стари тръби и радиатори, то загубата не енергия не е никак малка и се плащат от хората ненормални загуби, които не са виновни заради тях.
02 Ное 2016, 15:48
Печката на дърва си е най-хубаво и като топлина и като сума. Токът е малко тогава, а пък газ изобщо няма да ти трябва

.
02 Ное 2016, 17:24
gomez123 написа:Печката на дърва си е най-хубаво и като топлина и като сума. Токът е малко тогава, а пък газ изобщо няма да ти трябва

.
не е точно така, на дърва не е чак толкова по-евтино, ако искаш да ти е топло наистина, с това ако топлиш по цял ден, както на ток, няма да ти излезе много по-евтино. Заниманието да носиш и да цепеш дърва асъщо не е за подценяване.
03 Ное 2016, 10:39
Всеки иска да му е чисто и да не мъкне по етажите кофите с въглища и дърва, но не винаги има възможност да е така. При тока и газта като че ли повече се изсушава въздуха, отколкото ако се отопляваш на дърва. Това е още един плюс. Пък и щом излизат почти наравно като сметки, значи трябва да се съобразяваме с други критерии.
04 Ное 2016, 12:10
Сухотата на въздуха лесно може да се регулира, но факта, че не дишаш мръсните изпарения от печката и че е безопасно за децата е много голям плюс.
04 Ное 2016, 12:23
Мен ме е страх от газта. Опасна е и постоянно си мисля, че може да гръмне нещо. Не искам такова нещо в къщата си.
04 Ное 2016, 13:50
Ginger написа:Мен ме е страх от газта. Опасна е и постоянно си мисля, че може да гръмне нещо. Не искам такова нещо в къщата си.
Неоправдан страх е това, ако се поддържа правилно. Реално опасности винаги има от всяко нещо може да ни е страх.
11 Ное 2016, 13:09
Ако се спазват нужните предписания и се проявява малко предпазливост, няма да има проблеми. От години ползваме от тези големите бутилки за готвенето и не сме имали инциденти. При цяла система за отопление на газ би трябвало такива случаи да са предвидени и да са направени способи за предотвратяване.
17 Ное 2016, 10:35
До колко съм наясно, се прави обезвъздушаване на радиаторите и това е достатъчно, ако няма никакви течове и проблеми, но при ново изградена инсталация, това е просто изключено, не е чак толкова опасно.
17 Ное 2016, 11:41
Чувала съм за гръмнали газови бутилки, но не съм чувала да има инциденти с газови инсталации в домовете на хората в страната. Ако тръгнем по тази логика, и при тока може да се получат къси съединения.

Отоплението на ток си е най-достъпно.