Полезни съвети и практични идеи за дома и градината
Правила на форума
Добави отговор

Re: Отопление на газ или на ток е по-изгодно?

23 Ное 2016, 14:49

За беля винаги може да стане, независимо дали на ток, газ или дърва. Всеки според възможностите му иначе. Може да искам да си сложа газова инсталация, ама да не мога.

29 Ное 2016, 15:45

Абе на газ си е най-добре и най-добре си и топли, за разлика от другите инсталации, после и сметките са поносими и спрямо факта, че реално ти е било топло, си е направо супер.

02 Дек 2016, 16:16

Ние сме на ток и съм доволна, чисто, не плащам много големи сметки.

02 Дек 2016, 17:00

franky написа:Ние сме на ток и съм доволна, чисто, не плащам много големи сметки.

Много зависи от изолацията и от всичко, дали е уплътнен апартамента, дограмата и какво ли още не... със старите дограми цените са стряскащи.

05 Дек 2016, 15:33

Според мен предимството на тока е безопасността, а ако е добре изолирано, сметките може и да не са огромни. Газта обаче има по-мека топлина, която е за предпочитане.

21 Фев 2017, 16:01

Ако жилището е изолирано и всичко е наред в него, то няма да има причини да бъде допълнително отоплявано и метките ще са близо еднакви. Много зависи обаче от инсталацията, има случаи на еднакви жилища, като квадратуъра и двойни сметки накрая при единия.

28 Фев 2017, 11:53

И аз мисля, че изборът на отопление трябва да се съобрази с жилището и кое е най-практично и удобно за него. Къща се отоплява по един начин, апартамент по друг, защото затоплянето става за различно време при двете.

05 Юни 2017, 13:09

Така е, както и по различните етажи, дали апартамента е вътрешен или не и куп други фактори, отнасящи се за това какво и как е разположението. Ако се използва газ, трябва наистина да си струва и да има възможност да бъде възвърната инвестицията за прекарването.

05 Юни 2017, 14:25

На мен ми харесва на газта, че има топла вода постоянно, че топлината е много мека и в същото време не се усеща, че духа от някъде. Удобство е, но е голяма инвестиция е това, ако има в блока други желаещи или възможности да се прекара за по-малко пари може. Иначе ако няма и във вашия квартал, това е разбиване, разпъване и т.н.

23 Юни 2017, 10:56

Да, Ани, това са страхотни предимства, така е. :) А и някак си чисто и тихо си нагряват там радиаторите, няма я тая история с климатика, почистванаето му и т.н.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4