Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене
07 Ное 2016, 16:29
Имам страхотна сокоизтисквачка, която сега ползвам ежедневно покрай зимния сезон, а и децата пият сок, дори и малкия се понаучи. Винаги ми остава много пулп, който не искам да изхвърлям, но и не знам за какво да използвам.
Съгласна съм на всякакви идеи как да се използва пулпа, за да не го изхвърлям, все пак това е голяма част от плода и може да се ползва. Знам, че се правят сладки, соленки, супи дори, но не съм наясно кое и как трябва да се действа с него! Надявам се да помогнете с идеИ!
07 Ное 2016, 17:59
Този, който остава от ябълките, аз го ползвам после да направя щрудел. Замразявам си го и когато ми дойде кефа, го ползвам. А от зеленчуковия ползвам за сосове за спагети или лазаня.
07 Ное 2016, 21:57
Аз си го правя с кисело мляко и си го хапвам като плодово мляко. Но се е случвало и да го изхвърля.
08 Ное 2016, 09:29
balsam написа:Този, който остава от ябълките, аз го ползвам после да направя щрудел. Замразявам си го и когато ми дойде кефа, го ползвам. А от зеленчуковия ползвам за сосове за спагети или лазаня.
Като се замрази пулпа, не се ли променя вкусът му с после да не става за нищо?
08 Ное 2016, 09:36
И ние винаги го изхвърляме, защото все нямаме време да се занимаваме с него. Но се е случвало да го запазваме за пълнежи на различни кексове, за супи, за мусака, слагаме направо вътре, плодовия запазваме за кексове, мъфини. Понякога го пасираме на гладка смес с малко мляко и става чуден сладолед.
08 Ное 2016, 11:24
Много съм доволен, когато не се хвърля нищо

! А толкова интересни и вкусни сладкиши и киксчета стават като им се сложи такова нещо! Жената прави, а ние лапаме с удоволствие.
08 Ное 2016, 13:49
Винаги ги хвърлям, така или иначе другия вариант е да ги хвана да ги замразявам, някой си път да аги ползвам. А този път я дойде, я не, я в същия момент имам готов пулп от сок преди часове. Така че излитат в коша, колкото и да не ми се иска.
08 Ное 2016, 15:38
АКо правя супа след като съм правила сок, запържвам с лук и изсипвам в супата, иначе го хвърлям и аз мисля, че е много трудоемко да се запазва, да се замразява и да се ползва някой път.
09 Ное 2016, 10:26
Някой път е много ангажиращо. Ако направя сок от краставица и моркови, не мога да ги ползвам за супа. Тази краставица няма място там и трябва да хвърлям, не мога да отделям. Какво остава, ако са повече видове. В манджи или сосове няма такива опасения.
17 Ное 2016, 10:41
Ще взема да го отделя и аз за супи, със сигурност ще стане добре.
Bambaa написа:Някой път е много ангажиращо. Ако направя сок от краставица и моркови, не мога да ги ползвам за супа. Тази краставица няма място там и трябва да хвърлям, не мога да отделям. Какво остава, ако са повече видове. В манджи или сосове няма такива опасения.
Не знам твоята сокоизтисквачка как действа, но при моята излиза във външен контейнер излишното, та лесно мога да го изсипя на подходящо място и тогава да продължа с краставаицата, макар че сок от морков и краставица нае бих пила.
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.