Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
10 Ное 2016, 13:12
Знаете как морковите, за да издържат дълго време в студовете и да се съхранят, се слагат в дървено сандъче с пясък. Това се е доказало отдавна. Имаме много хубав сорт грозде, който толкова харесвам, че искам да си го ям колкото може по-дълго през зимата. Но не на стафиди, а да си остане по възможност прясно. Дали може както морковите да съхранявам гроздето, т.е. в пясък или в друг материал? Има ли въобще някакъв начин да запазя гроздето за по-дълго?
10 Ное 2016, 14:23
Щом морковите се съхраняват така, защо и гроздето да не може? Ако пясъкът е сух, мисля, че може да се запази, нищо, че гроздето има сок. И в трици да е, пак ще стане мисля.
10 Ное 2016, 14:35
Не ми се вярва, че може да стане, но може да пробваш. Все пак някои неща си имат трайност и са по-различно структурирани от други, така е с морковите и гроздето - нямат нищо общо.
10 Ное 2016, 16:27
В двора на село имаме една лоза, която дава много хубаво десертно грозде. Когато я бере, баща ми не реже само от дръжката, а отрязва и от пръчката около 20-40 см. Топи пръчката във вода и така много издържа гроздето.
10 Ное 2016, 17:08
puhcheto написа:В двора на село имаме една лоза, която дава много хубаво десертно грозде. Когато я бере, баща ми не реже само от дръжката, а отрязва и от пръчката около 20-40 см. Топи пръчката във вода и така много издържа гроздето.
много интересен метод, а къде го съхранява , в какво помещение?
11 Ное 2016, 10:35
Monika_Spasova написа:puhcheto написа:В двора на село имаме една лоза, която дава много хубаво десертно грозде. Когато я бере, баща ми не реже само от дръжката, а отрязва и от пръчката около 20-40 см. Топи пръчката във вода и така много издържа гроздето.
много интересен метод, а къде го съхранява , в какво помещение?
В мазето, там няма опасност да измръзне през зимата или водата да замръзне. Но то ни е в земята, под къщата.
11 Ное 2016, 10:53
Много интересен метод, не знаех, че по такъв начин може да с есъхрани гроздето, но със сигурност е до време и не може да изкара повече от месец, а толкова време в качествен хладилник също ще изкара.
11 Ное 2016, 14:27
Ако е по-голямо количество, например една- две щайги, няма как да се съхрани в хладилника. Ние сме го оставяли в хладно помещение, разпределено на маса, но е издържало един-два месеца максимум. Но започва да се спаружва, да загниват зърната. Цяла зима не мога да си представя как може да изкара. В пясък няма ли да придобие неприятен вкус на земя?
17 Ное 2016, 13:15
viking написа:Ако е по-голямо количество, например една- две щайги, няма как да се съхрани в хладилника. Ние сме го оставяли в хладно помещение, разпределено на маса, но е издържало един-два месеца максимум. Но започва да се спаружва, да загниват зърната. Цяла зима не мога да си представя как може да изкара. В пясък няма ли да придобие неприятен вкус на земя?
Има такава опасност, на мен морковите ми надъхват, а с гроздето сигурно ще е още по-зле. Абе трябва да си се яде когато си му е времето, всякакви такива опити да се задържи изкуствено не помагат на вкуса, не остава хубаво гроздето.
18 Ное 2016, 16:47
Абсолютно, трябва си ядене авреме, вариант може да е да опитате да замразите малко и да видите как ще е на вкус при размразяването.
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.