Полезни съвети и практични идеи за дома и градината
30 Ное 2016, 17:59
Някой запознат ли е с отопление с инфрачервени лъчи? Интересувам се какъв е принципа, дали е икономично, изобщо какви са особеностите. Дали трябва жилището да е специално пригодено по някакъв начин или може да се ползва навсякъде? За първи път чувам за такъв начин на отопление и искам да събера информация, някой ако е пробвал. Намерих една статия, която много ме заинтригува:
http://www.lifehack.bg/brandvoice/kak-d ... ri-ot-tok/. Моля, споделете мнение!
30 Ное 2016, 20:40
Все едно да използвате микровълнова печка за отопление. Звучи ми безкрайно подозрително.
30 Ное 2016, 22:20
bditranslations написа:Все едно да използвате микровълнова печка за отопление. Звучи ми безкрайно подозрително.
Сериозно ли? Ами защо тогава се предлага като вариант за отопление? Всеки е чул, че инфрачервените лъчи са вредни. Колкото и да са ги пригодили, за да се използват за отопление, аз не бих си сложила такова нещо.
01 Дек 2016, 11:10
Сигурно няма нищо общо с микровълновите инфрачервени лъчи, поне честотата им ще е различна. Няма да те пържат, докато те топли! Прочетох, че затопля стените на дома, пода и тавана, а не самия въздух. Това може би предполага жилището да е добре санирано.
01 Дек 2016, 12:16
Е не е като да се готвиш със сигурност, но не мисля, че ще е така полезно, все пак са си излъчвания, а хората се притесняват за wi-fi вкъщи, аз не бих сложила.
01 Дек 2016, 13:00
На мен ми направи впечатление, че харчат два пъти повече ток от конвектори.. дали наиситна е изгодно?!
13 Дек 2016, 16:50
Kaya написа:На мен ми направи впечатление, че харчат два пъти повече ток от конвектори.. дали наиситна е изгодно?!

Аз разбрах точно обратното, че са по-икономични.
Били и по-подходящи за хора с алергии и астма. Дали имат обаче някаква защита? Виждала съм в някои заведения, които имат заградени отделения за пушачи навън да ползват такива. Но не съм пушачка и не знам дали отопляват добре.