Каква хигиена спазвате в кухнята?

Полезни съвети и практични идеи за дома и градината

Re: Каква хигиена спазвате в кухнята?

Мнениеот уморена » 06 Дек 2016, 13:24

Скъпо е с еднократната хартия, но пък е много удобно и просто се изхвърля. За ръцете кърпите много бързо се омокрят и е по-добре да ги няма.
уморена
 
Мнения: 158
Регистриран на: 29 Авг 2016, 15:34

Re: Каква хигиена спазвате в кухнята?

Мнениеот anetageorgieva » 06 Дек 2016, 19:16

Аз без кърпа не мога, но доста често я пера.
anetageorgieva
 
Мнения: 119
Регистриран на: 08 Сеп 2016, 19:35

Re: Каква хигиена спазвате в кухнята?

Мнениеот Rali_hr » 07 Дек 2016, 16:38

Кърпата си е задължителна, просто трябва да се подменя. Мен ме е гнус, когато не се сменя гъбата за чиниите, най-често на работа ни се случва, с една гъба да караме няколко месеца :front:
Аватар
Rali_hr
 
Мнения: 3324
Регистриран на: 18 Ное 2014, 14:54

Re: Каква хигиена спазвате в кухнята?

Мнениеот rabotnata pchela » 07 Дек 2016, 17:12

Rali_hr написа:Кърпата си е задължителна, просто трябва да се подменя. Мен ме е гнус, когато не се сменя гъбата за чиниите, най-често на работа ни се случва, с една гъба да караме няколко месеца :front:

И ние имаме същия проблем на работа, изобщо тук хигиената в кухнята е под всякаква критика. Никой не си носи чинии, вилици, оставят се измити до тоалетната чиния, изобщо.. картинка! А вкъщи никой не би допуснал подобно нещо, нали?!
Аватар
rabotnata pchela
 
Мнения: 4746
Регистриран на: 24 Ное 2014, 11:53

Re: Каква хигиена спазвате в кухнята?

Мнениеот donni » 08 Дек 2016, 11:00

За кърпите е ясно. Кажете ползвате ли различни дъски за рязане - едната за месото, другата за зеленчуците? И дезинфекцирате ли по някакъв начин дъските? Казват, че по тях също има много бактерии. Аз имам само една дъска и я мия след всяко ползване с веро и гъба. Чудя се дали е достатъчно това.
donni
 
Мнения: 499
Регистриран на: 09 Май 2014, 17:05

Re: Каква хигиена спазвате в кухнята?

Мнениеот Локумът » 21 Фев 2017, 15:47

donni написа:За кърпите е ясно. Кажете ползвате ли различни дъски за рязане - едната за месото, другата за зеленчуците? И дезинфекцирате ли по някакъв начин дъските? Казват, че по тях също има много бактерии. Аз имам само една дъска и я мия след всяко ползване с веро и гъба. Чудя се дали е достатъчно това.

Имам една, която ползвам само за сурово месо, другата ползвам за сирене, зеленчуци, мезета. Само със суровото месо имам някакви опасения.
Аватар
Локумът
 
Мнения: 2166
Регистриран на: 20 Яну 2015, 16:48

Re: Каква хигиена спазвате в кухнята?

Мнениеот lussy » 28 Фев 2017, 11:32

Ползвам и аз една дъска за всичко, но я мия само с вода след всяко ползване. Не съм усетила това да причинява някакви проблеми :roll: .
lussy
 
Мнения: 421
Регистриран на: 02 Окт 2013, 11:45

Re: Каква хигиена спазвате в кухнята?

Мнениеот *Пролет* » 07 Дек 2018, 16:29

Не се считам за маниачка в никакъв случай. Това което правя е всеки ден да сменям хавлията за ръце, да поизмивам мивката, да зареждаме и разчистваме съдомиялната. 2-3 пъти седмично почиствам пода с робота и после с мопа.
Аватар
*Пролет*
 
Мнения: 58
Регистриран на: 08 Ное 2018, 12:47

Re: Каква хигиена спазвате в кухнята?

Мнениеот Боби_Тони » 12 Дек 2018, 13:29

Мисля че правя стандартните неща - сменям хавлиите на 1-2 дни. Мразя мивката да е замърсена и поне 2-3 пъти седмично я почиствам с препарат.
Обаче най-досадно ми е да чистя плочките в бокса, тези, които са над работния плот. Пък май вече имат нужда от почистване. :lol:
Аватар
Боби_Тони
 
Мнения: 41
Регистриран на: 08 Ное 2018, 12:11

Предишна

Назад към За дома – съвети и идеи

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта