Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
16 Яну 2017, 10:31
Трябва да е на много ситно смляно месото, за да заприлича на пастет

. Но става много вкусно.
18 Яну 2017, 15:17
Няма причина да не се получи и с месо, но няма да е много красиво, ще прилича на сдъвкано.
а аз вчера си направих Тиква, извара, слънчогледови семки, други ядки по избор, става много вкусно :)
18 Яну 2017, 17:22
страстоцвет написа:Няма причина да не се получи и с месо, но няма да е много красиво, ще прилича на сдъвкано.
а аз вчера си направих Тиква, извара, слънчогледови семки, други ядки по избор, става много вкусно :)
сладко ли е или с неутрален по-скоро солен вкус?
18 Яну 2017, 22:40
Аз много обичам да си изпека в една тавичка зеленчуци и после да ги намачкам и овкуся, получава се като кьополу

. Като сложа и сиренце и направо заспива.
22 Яну 2017, 11:53
iwoni написа:Аз много обичам да си изпека в една тавичка зеленчуци и после да ги намачкам и овкуся, получава се като кьополу

Ха, това звучи много добре, ще разкажеш ли как точно го правиш, какви зеленчуци и изобщо най-подробната рецепта, звучи страхотно и много вкусно, а и най-вече полезно!
23 Яну 2017, 16:24
iwoni написа:Аз много обичам да си изпека в една тавичка зеленчуци и после да ги намачкам и овкуся, получава се като кьополу

И аз правя като теб

. Слагам тиквичка, патладжан, червена чушка, морков, картоф, гъби и червен лук. Поръсвам с черен пипер, чубрица, червен пипер, розмарин и сол, олио и запичам под фолио, дори не слагам вода. После всичкото го ползвам като гарнитура или го намачквам и смесвам, подправям с чесън и магданоз и готово. Със сирене ми звучи също добре

.
08 Мар 2017, 16:20
Гледам, че се споменава сирене, аз съм заменила у дома сиренето на 90% с извара, като далеч по-здравословна алтернатива на сиренето.
В комбинация намачкан патладжан и става много доволна и ми е много вкусно.
08 Мар 2017, 16:59
kauda написа:Гледам, че се споменава сирене, аз съм заменила у дома сиренето на 90% с извара, като далеч по-здравословна алтернатива на сиренето.
В комбинация намачкан патладжан и става много доволна и ми е много вкусно.
Звучи много добре, със зехтин съм сигурна, че ще е още по-вкусно.
09 Мар 2017, 11:30
Оцветявам се, за да се набия на очи, намерих този пастет в интернет и мога да кажа, че е страхотен:
1 авокадо, 2-3 с.л.. зехтин, 4-5 маслини, 2-3с.л. вода, сока от половин лимон, 1 сварено яйце, сол, пипер, щипка захар, копър и счукан карамфил (аз не сложих).
Всичко без карамфила и копъра се пасира в блендер, накрая се слагат подправките. Страхотно си пасва на брускети, отгоре с пушена риба, а може и само нея с някакви крекери. :)
13 Мар 2017, 12:52
ха, много вкусно! Сега и от мен един, който също е взаимстван от мрежата:
3 картофа, 3 червени печени чушки, 3 сварени яйца, 1 кутийка майонеза и около 200 грама крема сирене. Всичко се пасира заедно до получаването на хомогенна смес. Овкусява се със сол и черен пипер.