Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
05 Дек 2016, 15:46
У дома напоследък много залитат на филиите с пастет, а знаем, че този от магазина хич не е добър избор! Иска ми се да им приготвя аз самата нещо, което да е по-подходящо за мазане (дори и пак да е с купено месо мисля, че ще е в пъти по-добро, от консервираните). Изчерпала съм се от към идеи за заместители на пастета и другите произволни за мазане на филии! Масло, майонеза, крема сирене.... Надявам се да помогнете с някоя изпитана рецепта за домашен пастет и други алтернативи за мазане на филийки! Всеки ден в училище си носят сандвич и вече почнаха да им омръзват!
Тук е пълно с чудесни кулинари, които ще ми дадат супер идеи, нали?
05 Дек 2016, 15:58
Веднага ти давам много любим мое мазало за филии - авокадо с банан, става много сладко и вкусно и се харесва на децата.
Друг вариант е танах с мед, също става супер апетитно, само че идва малко тежко.
Крема сирене със сьомга на мен също ми харесва, всичко се пасира и мажеш.
05 Дек 2016, 16:52
Аз също се интересувам за по-различни варианти за мазане на филии, защото съм голям традиционалист.
05 Дек 2016, 17:28
Малко идеи за пастет от : 1.сирене и маслини и малко зехтин/ или олио- вси4ко се пасира.
2.Извара /или крема сирене с лютеница , може дасе добавят малко листа от босилек
3. Извара със сварени яйца , мже да се добавят листенца от лучена трева
...Да ви е вкусно :) e, има и по -пикантни с чесън или лук , но вероятно не са добра идея за работа :)
06 Дек 2016, 10:35
Аз си правя сварени яйца + домашна млечна майонеза. Това е възможно най-натюр нещото, което съм измислял, подправките вече са на вкус. Получава се много приятно и е идеално за сандвичи.

може да се сложат зеленчуци и нещо свежо отгоре и се получава наистина голяма вкусотия.
Друго,което ми идва на ума е домашен пастет животински, обаче виж за това рецепта нямам.
06 Дек 2016, 12:40
Аз правя с пилешки дробчета!
около килограм пилешки дробчета ги чистя, измивам, слагам сол и черен пипер и ги оставям за 15-20 минути. през това време настъргвам 2 моркова и ги запържвам и добавям 1 глава ситно нарязан лук. След като поомекнат слагам дробчетата и малко магданоз. те си пускат вода и след като се изпари водата слагам 1 масло и пасирам. После местя в хладилник за да стане по-твърдо. Може да се сложи лимон, други подправки, чесънче, всичко по вкус! Става много вкусен!
06 Дек 2016, 15:59
vanusha написа:Аз правя с пилешки дробчета!
около килограм пилешки дробчета ги чистя, измивам, слагам сол и черен пипер и ги оставям за 15-20 минути. през това време настъргвам 2 моркова и ги запържвам и добавям 1 глава ситно нарязан лук. След като поомекнат слагам дробчетата и малко магданоз. те си пускат вода и след като се изпари водата слагам 1 масло и пасирам. После местя в хладилник за да стане по-твърдо. Може да се сложи лимон, други подправки, чесънче, всичко по вкус! Става много вкусен!
Няма ли силен аромат на дроб, това ме притеснява много и за това досега не съм се решила да направя домашен пастет.
06 Дек 2016, 17:12
И мен ме впечатли рецептата, много лесно изпълнение ми се видя!

Но аромата на дроб и мен би ме спрял, обаче ще провабм в най-скоро време, у нас са луди и мъжа и детето по филийки с пастет, та ако мога да ги променя.. смятам, че с подходящите подправки ще може да се убие тоя мирис.
07 Дек 2016, 12:59
Мед с масло смесено и намазано добре на филия!
Аз си правя от пакет крема сирена, малко обикновено сирене, около 50 грама и шепа листа от спанак,с лагам подправки и пасирам, става супер яко!
07 Дек 2016, 13:54
Много добри прелдожения от всички, обещавам да изпробвам всичко, което казвате.
Напомням пак за моя пастет от яйца - пасират се яйца с майонеза и става нещо велико. Майонезата може да е домашна!
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.