Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
13 Дек 2016, 10:25
Напоследък, когато се видя с някой, който пости и все се намира някой друг, който да направи коментар, че това е много грешно, че едва ли не ще се затриеш, ще си сринеш здравето, ще останеш без калций и витамини и отгоре на всичкото "ти знаеш ли какво ще стане като почнеш да ядеш"... Въпросът ми е какво ще стане?
Как толкова поколения преди нас са живели така, постили са и накрая, на връх 25 са колели прасета и са яли мръвки?
Опасно ли е изобщо преминаването към нормално хранене след постите, или това е поредното неразбиране от страна на околните, които просто трябва да са против нещо?
И вие имали ли сте някакви неразположения и примерно проблеми по време или след поста?
13 Дек 2016, 11:21
Като го правиш както трябва захранването, не би трябвало да има проблем. За мен не е добре веднага да се нахвърлиш на мръвки и някакви тежки манджи. То си е шок за организма, ако се направи по този начин.
13 Дек 2016, 11:23
fairy написа:Като го правиш както трябва захранването, не би трябвало да има проблем. За мен не е добре веднага да се нахвърлиш на мръвки и някакви тежки манджи. То си е шок за организма, ако се направи по този начин.
А как се прави правилно захранване, след като на другия ден е Коледа и традицията повелява да се ядат пържоли?
13 Дек 2016, 11:46
Ако през тези 40 дни диетата е била много крайна,главно сте хапвали салати и плодове, то тогава ще имате нужда от захранване си мисля аз, но ако сте яли манджички, хляб и т.н. то защо да се захранвате, след като през цялото време сте се хранили почти по идентичен начин? А за нахвърлянето вече е въпрос на самодисциплина.
13 Дек 2016, 12:28
Kaya написа:fairy написа:Като го правиш както трябва захранването, не би трябвало да има проблем. За мен не е добре веднага да се нахвърлиш на мръвки и някакви тежки манджи. То си е шок за организма, ако се направи по този начин.
А как се прави правилно захранване, след като на другия ден е Коледа и традицията повелява да се ядат пържоли?

Няма да яде или ще яде едно -две парчета

, нищо няма да му стане, ако не нагълта цяла пържола или суджук. На чай и плодове ако е карал някой, почва с малко картофки, зеленчуци, мръвките после.
13 Дек 2016, 12:36
Няма никакъв проблем в преминаването към всеядство, ако (разбира се) под всеядство не се разбира лакомия и тъпчене.
Една пържолка или парче пуешко със салатка е идеално начало.
Всичко е в мярката :)
13 Дек 2016, 13:00
Сигурно ще има някакъв прпоблем, ако се яде като за последно на 25-ти, което предполагам, че много хора ще направят, след като приключи поста им. Лошото е, че няма преходни дни, а директно се започва консумациятана животински продукти. Може би всеки с по-чувствителен корем може да има проблеми, при другите е малко вероятно.
13 Дек 2016, 14:33
Другите ще го усетят под формата на тежест в стомаха, леност, повечко желание за прилягване

.
13 Дек 2016, 15:17
balsam написа:Другите ще го усетят под формата на тежест в стомаха, леност, повечко желание за прилягване

.
То само това да ни е, ще си полежим.
Аз също се притеснявам малко, защото ей сега ще дойде, макар че си хапвам главно филии и някакви манджички и ядки, не съм се оставила само на сурово, но все пак...
Да си призная, сега ям по-лошо, отколкото, когато не постя.
13 Дек 2016, 16:15
Защо да е проблем, все пак всичките ни предци са го правили, така че не би следвало да е нещо ненормално и необичайно, може би само трябва да се внимава с количеството и преди да почнете да хапвате, ако сте били повече на салати да включите и по-тежки манджи - патладжани, кисело зеле, ориз, боб. :)