Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.
23 Яну 2017, 12:15
Пробвах в един магазин едни обувки, някакви евтини, трябваха ми, за да уцеля номера на обувките на дядо ми. Пробвах няколко чифта, но след няколко дни започнах да усещам сърбеж, зачервявания между пръстите. Взех си веднага Ламизил и мога да кажа, че бързо ми отшумяха симптомите и засега ми няма нищо, но остава да се чудя, дали може да съм се заразил от пробването на обувките, или всичко е случайно стечение на обстоятелствата?
23 Яну 2017, 12:31
Ако някой друг с такъв проблем ги е пробвал преди теб, е възможно, но ми се струва, че не може чак толкова лесно да стане. Лятото на босо, да, но сега нали всеки е с чорапи, по-трудно сякаш ще стане.
23 Яну 2017, 12:49
Освен, ако не си пробвал обувките на бос крак, няма как, освен ако някой много заразен не е минал преди теб.

по-скоро от друго ти се е появил проблема, може да е от влагата, която я има напоследък, ако обувките ти са пропускали по малко, също е възможно да се появят гъбички.
23 Яну 2017, 15:03
Според мен е напълно възможно да се заразиш с гъбички, след като си пробвал такива евтини обувки. На мен ми се е случвало от евтини обувки да завъдя гъбички, ако си бил предразположен по един или друг начин може да е от обувките.
26 Яну 2017, 10:17
Не ми се вижда възможно, причината със сигурност е друга, все пак чорапите те пазят.
26 Яну 2017, 10:57
Гъбички можеш да хванеш като ходиш бос по басейни, сауни, изобщо публични места. Обувките ако са много тесни, спарват краката и са от типа кубинка могат да ти докарат гъбички.
26 Яну 2017, 11:21
Ако си ги носил по-дълго време енапълно възможно, но само с обуването няма как да стане, гъбичктие са от друго.
03 Авг 2017, 10:22
От обувките не, но от предишния човек, който ги е пробвал е напълно възможно. МНого хора пробват обувките с мръсни чорапи или без такива и ефекта е, че се носи зарааза. Хората се заразяват с какво ли не, дори и когато пробват дрехи.
03 Авг 2017, 10:34
Съмнявам се от обувките да стане, по-скоро си ги пипнал някъде другаде. Бил си с тея обувки няколко минути, надали е от тях..
03 Авг 2017, 11:14
Всичко е възможно, ако са пробвани от някой с много гъбички преди тебе, пък и не се знае, дали още при производството не са били заразени по някакъв начин.