Рецепта с кокичета и ракия - как се приготвя?

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Рецепта с кокичета и ракия - как се приготвя?

Мнениеот niya_mazova » 23 Яну 2017, 17:41

Издирвам рецепта, която помага и облекчава плексит. Прави се от кокичета, обикновени, градински, и ракия. Има и още проблеми, за които помага тази рецепта като слаба памет, настинки, намалено зрение, но не знам какво е съотношението между съставките и дали се добавя още нещо. Затова реших да попитам чували ли сте за тази рецепта. Някой ако знае повече подробности, много ще съм благодарна!
niya_mazova

Re: Рецепта с кокичета и ракия - как се приготвя?

Мнениеот zheleva212 » 24 Яну 2017, 09:26

Знам от баба ми, че за различните болежки и в зависимост от това за какво се използва се слага различен брой кокичета в ракията, но и аз не помня рецепти. Трябва да се поразтърся.
zheleva212

Мнениеот Kremiliya » 24 Яну 2017, 10:11

Не знам как се ползва и как се прави въпросната ракия, имах едно шише от баба ми. До колкото си спомням, просто беше залети кокичетата с ракия, цели кокичета и не се добавяше нищо друго. Всичко си стоеше така.
Аватар
Kremiliya

Мнениеот sofi_black » 24 Яну 2017, 10:28

Аз имам една стара книга с такива рецепти и там пише, че 40 кокичета, само цветовете, се слагат в 500 мл домашна ракия в стъклен съд. Един месец стоят на тъмно и хладно и от време на време се разклаща. След като мине този месец, се махат кокичетата, ракията трябва да стане малко слузеста. Съхранява се пак на тъмно и хладно място, може да се прилага външно и вътрешно.
sofi_black

Мнениеот Fancy » 24 Яну 2017, 11:30

Както пишете, че става слузесто, как се пие това нещо :shock: ? А за артрит помага ли?
Fancy

Мнениеот Guppy » 24 Яну 2017, 12:27

Fancy написа:Както пишете, че става слузесто, как се пие това нещо :shock: ? А за артрит помага ли?

Как как се пие? Просто го пиеш и толкова, какво като е малко слузесто и пектина е слузест, ама се пие ;) аз съм се мазала с такава ракия, не мога да кажа, че ми е помогнала.
Аватар
Guppy

Мнениеот BeenieGal » 25 Яну 2017, 15:58

По едно време майка ми беше си забъркала това, защото я боляха коленете. Мажеше се с него, като че ли й облекчаваше, но накрая не знам като цяло какъв беше ефекта. Не е обяснявала доволна ли е или не. Щом не съм слушала хвалебствена тирада сигурно е средна хубост :smile: .
Аватар
BeenieGal

Назад към Домашен лекар