Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
24 Яну 2017, 21:20
Приятелка ми разказваше, че в техния край /Централна България, около Пловдив/, когато варят месо, задължително слагат сол и оцет, за да стане по-крехко и приятно на вкус.
Опитах с едно по-старо пилешко, стана много вкусно и меко. Не знам дали не си внушавам, но и бульонът ми се стори по-приятен на вкус, естествено, използвах хубав оцет /ябълков/.
Въпросът ми е, дали си внушавам, че има промяна във вкуса или наистина е по-хубаво месото да се вари със сол и оцет?
24 Яну 2017, 22:35
Това го знам, че се прилага,когато животното е било много старо и месото му така се измирисва и се вари в оцет и сол, за да не е жилаво. За месо от младо животно защо е нужно да става по-крехко, като то и без това си е такова, не е нужно да се подлага на варене в оцет?
25 Яну 2017, 09:12
По-добър вкус не, но много крехко и сочно. И специално в по-жилавите меса /телешко/, успява да спести от майсторство в подготовката. По мое мнение, телешкото /говеждото/ изисква добри умения, за да се получи вкусно. Иначе е жилаво. С малко оцет става доста по-лесно.
25 Яну 2017, 09:45
А после хвърля ли се бульона, в който е варено месото заради оцета? За какво може да се ползва?
25 Яну 2017, 10:17
Да, бульонът има свеж дъх, леко киселичък, използвах го за основа на супа и стана страхотна!
25 Яну 2017, 10:26
Колко оцет се слага, ако е малко, сигурно ще си подхожда и ще е добра основа за супа или основно...
25 Яну 2017, 13:22
Веднъж нашите домъкнаха едно месо от овца, а знаете то какво е. И точно така направиха, сложиха оцет и стана крехко и вкусно.
25 Яну 2017, 13:26
За оцета, знаех, че се слага, ако месото е диво или някакво по-миризливо да неутрализира острата миризма, не мислих, че има ефект и върху крехкостта.
25 Яну 2017, 14:42
kauda написа:Колко оцет се слага, ако е малко, сигурно ще си подхожда и ще е добра основа за супа или основно...

Мисля, че се слага 1 с.л. оцет, може и лимонов сок.
25 Яну 2017, 14:57
Дивите животни съм готвил така, но на всяко месо не знаех, че като се сложи ще стане по-крехко. Ще изпробвам, довечера мисля да правя пържоли.
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.