14 Фев 2017, 18:36
14 Фев 2017, 23:03
15 Фев 2017, 10:05
. Аз малко импровизирано съм правила. Налях една чаша и половина бяло сухо вино и в него сложих настъргани чедър, ементал, даже обикновен кашкавал. Малко индийско орехче и черен пипер добавих. Редичко се получи, може би трябваше малко брашно да сложа, но ме беше страх да не разваля вкуса.
15 Фев 2017, 10:38
BeenieGal написа:Ако нямаш съд за фондю, може и в тенджерка, но после как ще и държиш постоянно топла, за да не се втвърдят сирената не знам. Аз малко импровизирано съм правила. Налях една чаша и половина бяло сухо вино и в него сложих настъргани чедър, ементал, даже обикновен кашкавал. Малко индийско орехче и черен пипер добавих. Редичко се получи, може би трябваше малко брашно да сложа, но ме беше страх да не разваля вкуса.
15 Фев 2017, 12:13
. Тях не съм ги пробвала.
15 Фев 2017, 12:40
donni написа:Аз обикновено ползвам за тази цел Грюйер и Ементал и във виното разтварям малко брашно, за да е гъстичко. Има различни видове фондю, дори с месо, също и шоколадово. Тях не съм ги пробвала.
15 Фев 2017, 13:58
15 Фев 2017, 15:55
15 Фев 2017, 16:00
Pipilota написа:donni написа:Аз обикновено ползвам за тази цел Грюйер и Ементал и във виното разтварям малко брашно, за да е гъстичко. Има различни видове фондю, дори с месо, също и шоколадово. Тях не съм ги пробвала.
Грюер* :) от къде го купуваш, аз не съм го намирала в България?
. Специално купих няколко вида сирена от Била, за да си направим плато. Доста е маслено.
15 Фев 2017, 16:35
julianne написа:Pipilota написа:donni написа:Аз обикновено ползвам за тази цел Грюйер и Ементал и във виното разтварям малко брашно, за да е гъстичко. Има различни видове фондю, дори с месо, също и шоколадово. Тях не съм ги пробвала.
Грюер* :) от къде го купуваш, аз не съм го намирала в България?
Веднъж съм яла от това сирене и то беше снощи. Специално купих няколко вида сирена от Била, за да си направим плато. Доста е маслено.