Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
14 Фев 2017, 18:36
Тази вечер искам да изненадам любимия с нещо специално и реших да се хвърля в дълбокото, т.е в нещо, което никога не съм правила - фондю. Знам, че се прави със специален уред, това лесно, но не знам самата технология на правене. Можете ли да ми помогнете? А има ли определени видове сирена или кашкавали, които са най-подходящи за тази цел? С какви напитки си подхожда?
14 Фев 2017, 23:03
Аз никога не съм правила, само веднъж съм яла и беше нещо невероятно. Спомням си, че се усещаше ементал, топено сирене с гъби, пармезан. Топяхме препечени хлебчета и пихме бяло вино. Предполагам, че това е комбинацията.
15 Фев 2017, 10:05
Ако нямаш съд за фондю, може и в тенджерка, но после как ще и държиш постоянно топла, за да не се втвърдят сирената не знам

. Аз малко импровизирано съм правила. Налях една чаша и половина бяло сухо вино и в него сложих настъргани чедър, ементал, даже обикновен кашкавал. Малко индийско орехче и черен пипер добавих. Редичко се получи, може би трябваше малко брашно да сложа, но ме беше страх да не разваля вкуса.
15 Фев 2017, 10:38
BeenieGal написа:Ако нямаш съд за фондю, може и в тенджерка, но после как ще и държиш постоянно топла, за да не се втвърдят сирената не знам

. Аз малко импровизирано съм правила. Налях една чаша и половина бяло сухо вино и в него сложих настъргани чедър, ементал, даже обикновен кашкавал. Малко индийско орехче и черен пипер добавих. Редичко се получи, може би трябваше малко брашно да сложа, но ме беше страх да не разваля вкуса.
Звучи много добре, картофено пюре е можело да сложиш една лъжица, колкото да обере излишната влага :)) подправки аз не бих сложила други, освен малко черен пипер :)
15 Фев 2017, 12:13
Аз обикновено ползвам за тази цел Грюйер и Ементал и във виното разтварям малко брашно, за да е гъстичко. Има различни видове фондю, дори с месо, също и шоколадово

. Тях не съм ги пробвала.
15 Фев 2017, 12:40
donni написа:Аз обикновено ползвам за тази цел Грюйер и Ементал и във виното разтварям малко брашно, за да е гъстичко. Има различни видове фондю, дори с месо, също и шоколадово

. Тях не съм ги пробвала.
Грюер* :) от къде го купуваш, аз не съм го намирала в България?
15 Фев 2017, 13:58
Яла съм веднъж, тогав аи разбрах, че му се слага вино, правихме си с приятелка. Не сме слагали Грюер хаха :) даже за първи път го чувам, сложихме ементал, обикновен нашенски мек кашкавал, бри и крема сирене, за по-лек вкус.
15 Фев 2017, 15:55
Всичко звучи невероятно, не знаех, че се слага вино, мислих, че просто се разтопява всичко! Но има ли възможност това да бъде достъпно и за децата, все пак виното...?
15 Фев 2017, 16:00
Pipilota написа:donni написа:Аз обикновено ползвам за тази цел Грюйер и Ементал и във виното разтварям малко брашно, за да е гъстичко. Има различни видове фондю, дори с месо, също и шоколадово

. Тях не съм ги пробвала.
Грюер* :) от къде го купуваш, аз не съм го намирала в България?
Веднъж съм яла от това сирене и то беше снощи

. Специално купих няколко вида сирена от Била, за да си направим плато. Доста е маслено.
15 Фев 2017, 16:35
julianne написа:Pipilota написа:donni написа:Аз обикновено ползвам за тази цел Грюйер и Ементал и във виното разтварям малко брашно, за да е гъстичко. Има различни видове фондю, дори с месо, също и шоколадово

. Тях не съм ги пробвала.
Грюер* :) от къде го купуваш, аз не съм го намирала в България?
Веднъж съм яла от това сирене и то беше снощи

. Специално купих няколко вида сирена от Била, за да си направим плато. Доста е маслено.
Имало е романтична вечеря някъде, страхотно! :) Сигурно са много скъпи, но пък и много вкусни. Има ли силен аромат?
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.