BeenieGal написа:Ако нямаш съд за фондю, може и в тенджерка, но после как ще и държиш постоянно топла, за да не се втвърдят сирената не знам . Аз малко импровизирано съм правила. Налях една чаша и половина бяло сухо вино и в него сложих настъргани чедър, ементал, даже обикновен кашкавал. Малко индийско орехче и черен пипер добавих. Редичко се получи, може би трябваше малко брашно да сложа, но ме беше страх да не разваля вкуса.
donni написа:Аз обикновено ползвам за тази цел Грюйер и Ементал и във виното разтварям малко брашно, за да е гъстичко. Има различни видове фондю, дори с месо, също и шоколадово . Тях не съм ги пробвала.
Pipilota написа:donni написа:Аз обикновено ползвам за тази цел Грюйер и Ементал и във виното разтварям малко брашно, за да е гъстичко. Има различни видове фондю, дори с месо, също и шоколадово . Тях не съм ги пробвала.
Грюер* :) от къде го купуваш, аз не съм го намирала в България?
julianne написа:Pipilota написа:donni написа:Аз обикновено ползвам за тази цел Грюйер и Ементал и във виното разтварям малко брашно, за да е гъстичко. Има различни видове фондю, дори с месо, също и шоколадово . Тях не съм ги пробвала.
Грюер* :) от къде го купуваш, аз не съм го намирала в България?
Веднъж съм яла от това сирене и то беше снощи . Специално купих няколко вида сирена от Била, за да си направим плато. Доста е маслено.
Назад към Рецепти и полезни съвети
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта