Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.
Правила на форума
Добави отговор

Дали наистина може да е вредно да се пие повече вода?

30 Мар 2017, 14:14

Четох, че трябвало да се пие вода, само когато се усеща жажда. До скоро вярванията ми бяха, че трябва да се пие вода, дории да не сме жадни, за да постигнем желаното дневно количество, около 30 мл. на килограм тегло. Разбирайте аз тежа 100 кг говорим за 3 литра вода на ден. :roll:
Да, за мен тея 3 литра вода са ужасно много, но се старая да ги пия до колкото е възможно да ги доближавам. Сега излиза, че мога да си пия само когато съм жаден и то колкото съм жаден.
За вас кое е по-правилно? :drinkingbuddies:

Re: Дали наистина може да е вредно да се пие повече вода?

30 Мар 2017, 14:26

Ттрябва да се пие толкова, колкото искаш, а не колкото някой те кара по заучени факти. Много са ми странни, като кажат - Ти не си гладен, жаден си! Тялото мисля, че е достатъчно добра машина, за да може да подсказва нуждите си.

05 Апр 2017, 12:18

Човек трябва да пие толкова, колкото има нужда, а не да се налива излишно с вода. По 1 литър, литър и половина за зимните месеци е предостатъчно, лятото е по-различно, но и тогава е безсмислено на сила човек да се налива.

05 Апр 2017, 16:01

Не всичко са килограми и цифри, трябва да се пие толкова, колкото имаш нужда. Не ме кефи идеята да се пият около 3-4 литра на ден, тея бъбреци да не са за един ден..
Добави отговор
Отиди на страница: