Stark< старая се няколко дни. Аз съм с инсулинова резистентност и само нисковъглехидратното хранене е за мен. Засега ми е адски трудно, прекалявам с малкото ядене, днес само 300 калории бях изяла за закска обяд и следобяд. за утре планирам нещо по-мащабно, за да може едната ми храна да е 300 калории, не за целия ден.
Нещо, което открих за себе си - вкусна закуска - кисело мляко с горски плодове (купувам замраен микс от Лидл и пасирам заеднос млякото), или 2 сварени яйца. И щом аз ти казвам 2 сварени яйца, а ям страшно много, то значи 2 сварени яйца са супер. Надявам се да се поскрепяме и да си помагаме, а и с вкусни идеи за хапване.
Аз не мисля да отказвам на 100% въглехидратите, защото аз много обичам хляб - вита ми е любимият, по 2 филии на ден от време н аврмее мисля да си позволявам, или 1 път седмично да му отпусна края и да хапна мусака.
така, сега да ти разкажа за утрешната ми идея какво да сготвя за петък, утре имам ангажимент. Спанак с лук и сирене се задушава. Сипва се на дъното в гювече, или йенско стъкло, по избор, но аз не искам да мисля после много посуда, ще го изсипя в една тава. прави се кладенче в случая и се чуква навсякъде по 1 яйце. Запича се докато са говори яйцата и воаля! :)
Вкусно и полезно.
Усещам се обаче, че нещо тръгвам да клоня все към яйцата и не знам дали това е правилно...