Усещате ли, че ставате по-разсеяни и забравяте повече?

Re: Как да подобря концентрацията си?

Мнениеот nefertiti » 05 Апр 2017, 17:31

Според мен най-важното е силна мотивация, тиха обстановка, игнорираш всичко странично - телефони, чатове, компютър. Също ако можеш пробвай да учиш в началото на деня - когато човек все още си бодра + кафе. Успех!
nefertiti

Мнениеот Ваня Стойчева » 05 Апр 2017, 20:52

Дъщеря ми е много отнесена, учи сега за кандидатстудентски изпити, цяла година се подготвя. Дори самата тя ме кара да й вземам телефона и се затваря в нашата спалня :lol: Абсолютно всякакво звънене, интернети и какво ли не са изключени.
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот nefertiti » 06 Апр 2017, 10:48

Ваня Стойчева написа:Дъщеря ми е много отнесена, учи сега за кандидатстудентски изпити, цяла година се подготвя. Дори самата тя ме кара да й вземам телефона и се затваря в нашата спалня :lol: Абсолютно всякакво звънене, интернети и какво ли не са изключени.

Aми добре прави момичето, то иначе няма начин човек да се съсредоточи!
nefertiti

Усещате ли, че ставате по-разсеяни и забравяте повече?

Мнениеот Ваня Стойчева » 26 Апр 2017, 13:02

Напоследък се чувствам много по-глупава и много по-разсеяна. Нищо не мога да запомня, някои обикновени рутинни неща, които трябва да запаметя ми убягват, например слизам до магазина и съм забравила за какво съм отишла.
Според вас това на какво се дължи? На трениране на мозъка или на факта, че получавам на готово информацията, която ми трябва, все разчитам, че имам от къде да получа информацията си. :roll:
На вас случва ли ви се и как успявате да се справите с тези промени, мислите ли, че това състояние може да означава нещо повече от разсеяност? :?:
Аватар
Ваня Стойчева

Re: Усещате ли, че ставате по-разсеяни и забравяте повече?

Мнениеот gabinka_80 » 26 Апр 2017, 13:59

Това е дължи най-вече на рутината покрай теб. Забелязала съм го и по себе си, ако съм по-демотивирана, по-изтощена психически забравям много. Еднообразието и еднаквите задачи водят до това, човек спира да тренира мозъка си и за това не го използва ефективно.
Същото се случва с жените, които се връщат от майчинство, просто мозъкът им не е настроен.
Опитай се да четеш повече, да решаваш кръстословици и сама се предизвиквай. Няма кой да ти помогне, ако не си помогнеш сама, сега забравяш само защо си отишла до магазина, но ако забравиш повече?
gabinka_80

Мнениеот nefertiti » 26 Апр 2017, 15:42

Записвай си повече, за да не си натоварваш мозъка да помни един милион неща..
nefertiti

Мнениеот Monika_Spasova » 26 Апр 2017, 21:17

За всичко си трябват тренировки. Освен записването трябва да разнообразяваш ежедневието си.
Аватар
Monika_Spasova

Мнениеот La_bomba » 17 Май 2017, 16:15

С модерните техники наиситна е почти невъзможно човек да се концентрира, освен ако не ги разкара надалеч. И аз правя така, все още уча и понякога ми се налага да се концентрирам по-сериозно и само това ми помага, без деца, без телефони на саме със себе си.
La_bomba

Мнениеот Monika_Spasova » 11 Дек 2017, 12:40

Има едно предизвикателство, което е да изкараш 5 дена без фейсбук и концентрацията се повишавала. Някой дали би пробвал?
Аватар
Monika_Spasova

Мнениеот Lollipop » 12 Дек 2017, 11:52

И аз го имам този проблем и наистина смятам, че основната причина е заради използването на твърде много техника, мозъците ни не са приложими вече нито да помнят, нито да разсъждават, ние сме като зомбита, гледащи чуждия живот.
Аватар
Lollipop

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с психология, психиатрия и сексология