25 Ное 2013, 15:16
Здравейте,
Напоследък се чувствам доста отвеяна и ми е трудно да се концентрирам. Пия кафе по два пъти на ден, но то ми помага за кратко. Трудно се съсредоточава, правя си тренировките мудно и без тонус. Обсъдих с познати и те ми казаха, че явно сезонът ми влияе така и е свързано с отслабена имунна система и т.н. Посъветваха ме да си взема витамини, но аз не мисля, че те ще ми помогнат. Ако някой има някакво решение, моля да сподели.
26 Ное 2013, 14:03
Мисля, че промяната в хранителният режим, в комбинация с витамините ще ти се отрази много добре. Нищо не губиш, все пак, ако опиташ с едни комбинирани витамини като
тези има и такива с добавен лутеин, който е полезен за очите, ако работиш пред компютър, например
27 Ное 2013, 18:30
Пий повече кафе рано сутрин, храни се правилно и ще е много по-добре от очакваното. Някой витамин няма никак да ти навреди!
28 Ное 2013, 14:39
nocount написа:Пий повече кафе рано сутрин, храни се правилно и ще е много по-добре от очакваното. Някой витамин няма никак да ти навреди!
Както четеш по-горе, кафето рано сутрин също не е изход и може само да навреди занапред на нервната система!
12 Дек 2013, 14:18
А какво мислите за Тирозина. Препоръчаха ми да взема този на Амикс като изтъкнаха доста добри отзиви от него. До сега не съм приемала подобна добавка и не знам колко време трябва да се приема. Има ли странични ефекти?
12 Дек 2013, 16:58
choki_moki написа:А какво мислите за Тирозина. Препоръчаха ми да взема този на Амикс като изтъкнаха доста добри отзиви от него. До сега не съм приемала подобна добавка и не знам колко време трябва да се приема. Има ли странични ефекти?
От това, което виждам и съдя по предишните ти коментари, мисля, че е добре да спреш с хранителните добавки! Всеки има лоши дни, седмици, месеци, но с втълпяването, че ти има нещо, няма да стигнеш далеч, най-много наистина да ти стане нещо!
14 Дек 2013, 17:49
Не мисля, че пия много добавки. Има периоди, в които не пия нищо. Все пак това решение всеки си го взима сам за себе си, а щом от нещо се чувствам добре, значи всичко е ок. Пила съм неща, които ми създават, дискомфорт и мигновенно съм ги спирала, защото за мен това е индикация, че нещо не е наред. Но да се говори,че добавките са вреди е малко пресилено. Че кое не е? Мога да дам пример с мой много близък човек, който спря да яде месо заради "полезните" хормони, с които тъпчат животните. Замислете се, дали продуктите които купувате от хранителните мгазини са по-полезни. Ако имате баба на село би трябвало да знаете, че краставиците не растат през зимата, на 40-тия ден пилетата не са по 5 килограма, кравите не дават по 30 л мляко на ден и чушките и доматите не тежат по кило за брой. Не си мислете, че живеете по-здравословно, само защото не взимате никакви хапчета и прахчета. И пак казвам, че всичко е въпрос на избор и всеки живее, така както се чувства най-добре.
04 Апр 2017, 14:33
Записах магистратура и сега следват изпит след изпит, а аз почти не мога да уча. Покрай грижите за малката съм почти без време, а когато имам такова, почти не успявам да се концентрирам. Минавам буквално между капките в това ми образование! Досега са минали два изпита, които наистина едва ги взех, не мога да седна да уча... :(
Има ли трикове, с които може да се подобри концентрацията и да стана по-съсредоточена, за да мога за кратко време да науча повече неща?

не ми се иска да не успея да завърша магистратурата си, която толкова много исках, разбирам, че съм заета, но това не ме оправдава да не успея да се справя... всичко е в концентрацията, мислите ми все са някъде другаде, а не върху учебника..

Вие как се концентрирате?
05 Апр 2017, 12:14
И на мен ми е трудно, особено с рутинни занимания, трябва по няколко пъти да чета един текст, за да го разбера. Опитай се да си в тиха стая, около теб да няма нищо, което да те разсейва, за да успееш да вникнеш в това, което пише и да разбереш смисъла. Топлите и отпускащи напитки, като ментов чай на мен ми действат изключително добре.
05 Апр 2017, 15:02
Опитай се да мислиш само за работата си, дори и музиката преди години да ти е помагала да се концентрираш, с напредването на възрастта не е така. И напредване имам предвид дори след 22- 23 години, а не на 60.

изключваш всичко и сядаш да учиш, ще успееш само така!