Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
24 Юли 2018, 16:57
Това, което правя аз и според мен има значение: загрявам млякото -да е топло, не завряло. При него добавям 1 чаша захар още докато е на котлона, за да се разтопи. Отделно яйцата гледам да ги извадя по-рано, за да са със стайна температура. При яйцата слагам 1 чаша захар и бъркам. На тънка струя и с едновременно бъркане прибавям млякото. Не мога да чакам да изстине
. До края процедурата я знаете :) Аз лично използвам купички алпака и слагам вода до средата. До сега само 1 не ми се е получавал, аз и моите мъже вкъщи сме мн доволни. Дано съм помогнала на някой :) Успех момичета.
30 Юли 2018, 17:53
Frac написа:Това, което правя аз и според мен има значение: загрявам млякото -да е топло, не завряло. При него добавям 1 чаша захар още докато е на котлона, за да се разтопи. Отделно яйцата гледам да ги извадя по-рано, за да са със стайна температура. При яйцата слагам 1 чаша захар и бъркам. На тънка струя и с едновременно бъркане прибавям млякото. Не мога да чакам да изстине
. До края процедурата я знаете :) Аз лично използвам купички алпака и слагам вода до средата. До сега само 1 не ми се е получавал, аз и моите мъже вкъщи сме мн доволни. Дано съм помогнала на някой :) Успех момичета.
26 Сеп 2018, 12:22
Frac написа:Това, което правя аз и според мен има значение: загрявам млякото -да е топло, не завряло. При него добавям 1 чаша захар още докато е на котлона, за да се разтопи. Отделно яйцата гледам да ги извадя по-рано, за да са със стайна температура. При яйцата слагам 1 чаша захар и бъркам. На тънка струя и с едновременно бъркане прибавям млякото. Не мога да чакам да изстине
. До края процедурата я знаете :) Аз лично използвам купички алпака и слагам вода до средата. До сега само 1 не ми се е получавал, аз и моите мъже вкъщи сме мн доволни. Дано съм помогнала на някой :) Успех момичета.
Не е ли много захарта така - цели 2 чаши? В моята рецепта, захарта се слага в млякото и после това мляко се смесва с яйцата. Ще пробвам и твоя вариант. За мен най-голямата тънкост е в печенето, да стане гладък, а не на шупли.
30 Сеп 2018, 12:13
Уж се славя като човек, койот може да готви, ама крем карамел не правя, голям си е каприз това, трябва си умения, които аз май нямам или рецепта, която нямам! На мен винаги ми тава на шупли, и вингаи го пека 100 часа, определено, в Мастършеф искат да се пече за 1 ча,с но за мен е непостижимо това. Те и за тва толкова се дънят на тоя десерт де...
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.