Тънкостите при приготвянето на крем карамел?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Тънкостите при приготвянето на крем карамел?

Мнениеот krasi_more » 02 Май 2017, 10:44

Вчера реших да приготвя крем карамел. Спазих рецептата, карамелът ми се получи повече от страхотен (за първи път беше толкова добър). Сложих формичките да се пекат на водна баня, водата ми не завря изобщо, през цялото време поддържах температура около 150 градуса, но въпреки това, крем карамелът ми беше на шупли. Искам да успея да постигна онзи гладък ефект.
Освен печенето, има ли и други тънкости, какви да са формичките, колко да се пълнят, водата в тавата колко да е и изобщо всичко,което се сетите би ми било от полза.
Не, че сега ще остане от крем карамела, защото вече го приполовиха,но все пак искам да успея да направя перфектния крем карамел.
krasi_more
 
Мнения: 92
Регистриран на: 14 Мар 2017, 16:55

Re: Тънкостите при приготвянето на крем карамел?

Мнениеот Jully » 02 Май 2017, 11:58

Най-вероятно си го пресготвила, въпреки че не е завряла водата, може да ти е бил силен реотана отгоре. Аз обикновено готвя на много слаба степен на горния реотан и накрая пускам само да се хване коричка, защото ми харесва много точно тя. Няма общо взето трикове, тренираш, докато успееш. Забелязала съм обаче, че в стъклени чашки сякаш се сготвя по-добре и става по-гладък, отколкото в метални.
Аватар
Jully
 
Мнения: 1419
Регистриран на: 30 Апр 2015, 09:36

Re: Тънкостите при приготвянето на крем карамел?

Мнениеот Pipilota » 02 Май 2017, 14:54

И аз още не съм му намерила цаката. И водата да завира и да не завира, крем карамела ми е на шупли и това е ! Дали не го пресготвям? Колко време трябва да се пече?
kukuvicac
Аватар
Pipilota
 
Мнения: 4097
Регистриран на: 14 Ное 2014, 12:41

Re: Тънкостите при приготвянето на крем карамел?

Мнениеот valensiq » 18 Май 2018, 14:31

Много е трудно да не заври водата и имам чувството, че се печа поне 2-3 часа тоя крем карамел. В мастър шеф нямат шанс да го приготвят за 60 минути. :lol:
Аватар
valensiq
 
Мнения: 143
Регистриран на: 23 Ное 2016, 13:39

Re: Тънкостите при приготвянето на крем карамел?

Мнениеот sad » 18 Май 2018, 16:37

това е едно от нещата, които не съм виждала идеално приготвени.....
Аватар
sad
 
Мнения: 148
Регистриран на: 22 Фев 2018, 12:48

Re: Тънкостите при приготвянето на крем карамел?

Мнениеот kikimoraa » 18 Май 2018, 17:57

sad написа:това е едно от нещата, които не съм виждала идеално приготвени.....

И аз не съм, само на снимки по интернет, като тази например:
creme-caramel.jpg
creme-caramel.jpg (6.52 KiB) Прегледано 348 пъти


Толкова гладък никога не съм виждала.
kikimoraa
 
Мнения: 220
Регистриран на: 26 Мар 2017, 11:03

Re: Тънкостите при приготвянето на крем карамел?

Мнениеот Malina » 19 Май 2018, 09:34

на мен ми се е сл учвало водата да подлее във формичките вътре :lol:
определено не ми е лесно да приготвям крем карамел, даже съм се отказала, като ми се дояде си поръчвам в някое заведение. :mrgreen:
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina
 
Мнения: 2181
Регистриран на: 02 Дек 2014, 10:33

Re: Тънкостите при приготвянето на крем карамел?

Мнениеот Lili_pili » 20 Май 2018, 07:26

И на мен ми е много трудно и наситна се чудя, дали може да се приготви за 1 час, да се охлади и да се обърне. мисля, че е невъзможно просто.
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili
 
Мнения: 923
Регистриран на: 09 Яну 2015, 09:56

Re: Тънкостите при приготвянето на крем карамел?

Мнениеот Dalia » 24 Юли 2018, 10:23

Толкова го обичат децата ми, а така и н есе научих да го правя. Пека го имам чувството , че 100 ч и все нещо не етаман или е на шупли или е суров, течен. Пууу гадно нещо, а толкова вкусноооо. Затуй моята стратегия е да отида на заведенията за бързо хранене там хората го направили и не струва скъпо и най-вече не си хабя нервите. :bouncymulticolor:
Dalia
 
Мнения: 131
Регистриран на: 12 Фев 2013, 17:10

Re: Тънкостите при приготвянето на крем карамел?

Мнениеот Локумът » 24 Юли 2018, 15:42

Dalia написа:Толкова го обичат децата ми, а така и н есе научих да го правя. Пека го имам чувството , че 100 ч и все нещо не етаман или е на шупли или е суров, течен. Пууу гадно нещо, а толкова вкусноооо. Затуй моята стратегия е да отида на заведенията за бързо хранене там хората го направили и не струва скъпо и най-вече не си хабя нервите. :bouncymulticolor:

И аз съм на тоя принцип, иначе много капризно. Жената я нямаше и тея малките като писнаха за крем карамел, викам ще правя, инструктаж по телефона ... ебаси печенето, а тея в мастър шеф не ги знам как искат да го нарпавят за час :lol:
Аватар
Локумът
 
Мнения: 2120
Регистриран на: 20 Яну 2015, 16:48

Следваща

Назад към Рецепти и полезни съвети

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта