Тънкостите при приготвянето на крем карамел?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Тънкостите при приготвянето на крем карамел?

Мнениеот krasi_more » 02 Май 2017, 10:44

Вчера реших да приготвя крем карамел. Спазих рецептата, карамелът ми се получи повече от страхотен (за първи път беше толкова добър). Сложих формичките да се пекат на водна баня, водата ми не завря изобщо, през цялото време поддържах температура около 150 градуса, но въпреки това, крем карамелът ми беше на шупли. Искам да успея да постигна онзи гладък ефект.
Освен печенето, има ли и други тънкости, какви да са формичките, колко да се пълнят, водата в тавата колко да е и изобщо всичко,което се сетите би ми било от полза.
Не, че сега ще остане от крем карамела, защото вече го приполовиха,но все пак искам да успея да направя перфектния крем карамел.
krasi_more
 
Мнения: 57
Регистриран на: 14 Мар 2017, 16:55

Re: Тънкостите при приготвянето на крем карамел?

Мнениеот Jully » 02 Май 2017, 11:58

Най-вероятно си го пресготвила, въпреки че не е завряла водата, може да ти е бил силен реотана отгоре. Аз обикновено готвя на много слаба степен на горния реотан и накрая пускам само да се хване коричка, защото ми харесва много точно тя. Няма общо взето трикове, тренираш, докато успееш. Забелязала съм обаче, че в стъклени чашки сякаш се сготвя по-добре и става по-гладък, отколкото в метални.
Аватар
Jully
 
Мнения: 1186
Регистриран на: 30 Апр 2015, 09:36

Re: Тънкостите при приготвянето на крем карамел?

Мнениеот Pipilota » 02 Май 2017, 14:54

И аз още не съм му намерила цаката. И водата да завира и да не завира, крем карамела ми е на шупли и това е ! Дали не го пресготвям? Колко време трябва да се пече?
Аватар
Pipilota
 
Мнения: 3582
Регистриран на: 14 Ное 2014, 12:41


Назад към Рецепти и полезни съвети

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта