Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
17 Май 2017, 09:54
Много обичам крема сирене и го използвам както за солени ястия, така и да си го намажа на филийка, пък и да го сложа в някой сладиш. Често обаче поппадам на много ронливо крема сирене, наподобяващо извара, или на много солено, неподходящо за сладкиш. Искам да направя домашно крема сирене, за да мога спокойно да "играя" с вкусовете, които слагам в него.
Знам, че не е много трудно, затова се надявам някой да помогне.
17 Май 2017, 12:02
Прави майка ми, ето рецептата от тефтера: 3 литра прясно мляко, 5 с.л. кисело мляко, 15 капки мая, сол. Млякото се сварява и се остава да изстине, толкова, че да се усеща топло на ръката. Киселото мляко, маята и солта се разбъркват добре и се прибавят към прясното мляко и се разбърква за 5 минути. Завива се и се оставя за една нощ. След това се прецежда през тензух или кърпа за още поне 6-8 часа, докато стане колкото ви харесва твърдо.
17 Май 2017, 12:26
200 грама извара, 50 грама разтопено масло и 50 мл вода :) всичко в блендер. Рецептата е от фейсбук, не знам кой е автора, запазих си я и пробвах. Много лесно и става много вкусно
17 Май 2017, 14:58
Рецептата звучи лесна и вкусна наистина, ще я пробвам.
17 Май 2017, 16:29
Няма да ем емного натурално, като се използва готова извара, но звучи лесно и ако става с нежен вкус, добре,. Аз също ще я пробвам.
17 Май 2017, 18:02
Това с изварата ще го изпробвам и аз

очите ми станаха "ейй такива" от идеята, толкова лесно да се направи крема сирене.

кауда, ще кажа после какво мисля за рецептата, само че утре, тогава ще пазарувам.
23 Май 2017, 14:04
kauda написа:200 грама извара, 50 грама разтопено масло и 50 мл вода :) всичко в блендер. Рецептата е от фейсбук, не знам кой е автора, запазих си я и пробвах. Много лесно и става много вкусно
Направих го ! не мога да повярвам, че се получи, но се получи, толкова кремообразно, добавих малко магданоз и съвсем малко хималайска сол, просто се изненадах от успеха. Сега го мажа навсякъде.
23 Май 2017, 14:39
Зюа това не може да се каже, че е точно крема сирене, а някаква крем от извара, за крема сиренето си има технология и начин на изпълнение, които определено не са тези, които виждаме описани тука :)
23 Май 2017, 16:30
Да, може и да не е много истинско, но се получава вкусно и е много бързо и лесно, когато му е голямо предимство.
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.