Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене
06 Юни 2017, 14:11
до Lollipop
Ами много просто - Натриев глуатамат. Боклук който слагат във всичко и става "убийствено" вкусно
06 Юни 2017, 15:13
Ми той не е много полезен, да не каже хич. :) По-добре използвай различни миксове от подправки, може да си търсиш градинкси, италиански и какви ли не по-добри вариации. Аз мога да ти препоръчам целина и сминдух да добавяш към такива печива, в които търсиш наситен вкус.
06 Юни 2017, 16:32
Сушените домати също овкусяват страхотно!

Могат да се слагат на парченца и се получава много вкусен и наситен аромат и вкус. Пробвайте :)
07 Юни 2017, 10:02
Идеята със сушените домати много ми допада, браво за предложението. А директно ли се нарязват или се напояват с вода първо, опитвала съм веднъж и нямам големи спомени как бяха на вкус и консистенция?
07 Юни 2017, 11:40
Режеш на ситно направо от буркана, може да използваш и част от соса, в който са били доматите. Сушените домати за мен са най-основната съставка в овкусяването на салатите ми, всеки път слагам, в такива брускети също ще стане добре.
19 Юни 2017, 23:51
до marsu
Разбира се, че с това изказване съм нямала предвид полезен :D а защо се пристрастяваме към пакетираните боклуци.
Иначе в соленките съм слагала също сушен босилек, получават се невероятно апетитни, придава им чуден аромат. Веднъж правих и хляб със сушени домати и босилек и стана прекрасен :)
20 Юни 2017, 09:22
Взех си сушени домати, но нещо не ми харесаха на вкус, ще ги сложа в някои брускети, надявам се да станат вкусни, ама защо да не.. дали мога да ги пасирам или просто да ги нарежа на много ситно, кое ще ме посъветвате?
21 Юни 2017, 08:58
Аз лично бих ги нарязала на много ситно, за да се усещат тук там, но внимавай с количеството, че все пак им е доста натрапчив вкуса. Веднъж бях прекалила без да искам и да не ти казвам каква горчилка се получи.....
21 Юни 2017, 09:24
Много особен вкус имат, но явно ги обработват с допълнителни подправки, за да се хапват повече. Ситното рязане може да го замениш с някой ел. уред и да станат възможно най-пюрирани, за да се усеща вкуса им равномерно.
14 Юли 2017, 11:47
Направих онзи ден едно тесто, което беше от масло, брашно и много подправки, набухах вътре и малко лютеница, имах останала по буркана. Стана много готино, нарязах ги като солети иопекох.