Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
06 Юни 2017, 12:43
Искам да си взема тенджера под налягане, макар че винаги съм изпитвала страх от нея, заради налягането и парата, които се получават в тенджерата.

Притеснявам се да не вземе да ми хвъркне капака, докато готвя.

Чувала съм, че е възможно и за това се и притеснявам.
Но пък една такава тенджера може да намали значително времето за готвенеи варене на някои ястия, които отнемат повечко време, като боба да речем.
Ако ползвате тенджера под налягане може ли да ми препоръчате някоя конкретна и да ми обясните как точно се работи с нея и как се гарантира безопасността на работата с нея!
06 Юни 2017, 14:48
И аз изпитвам голям страх от тези тенжери, но май наистина ястията в тях стават много по-вкусни.
06 Юни 2017, 15:11
И мен много ме е страх, като дете си спомням как една такава тенджера експлодира у нас, голям страх брах! Изобщо не бих си взела... такъв ефект може да се получи и с мултикукърите и да далеч по-безопасно!
06 Юни 2017, 16:29
И мен ме интересува винаги съм имала страх от тях, но нещата остават и с по-наситен аромат, когато са приготвени в нея. Сигурна съм, че новите тенджери са добре обезопасени и няма да има инциденти с тях. :)
07 Юни 2017, 12:32
Моят съвет е да не пестиш пари от тенджера под налягане. Аз имам на Делимано и съм много, много доволна. Взех си я като сватбен подарък, за някой може да е прекалено, но на мен ми спестява страшно много време. Готвя всяка вечер и в рамките на час съм приклющила и с най-сложните и закусани ястия, които не изискват печене. Много съм доволна от покупката, правя леща точно за 15 минути, нахут варя за 40 минути, боб правя за час (предварително накиснат), а супите са ми готови за 10 минути, повече време ги режа, отколкото варя.
07 Юни 2017, 15:17
Аз имах обикновена тенджера под налягане бях си я купила на някаква промоция в кауфланд, не мога да кажа, че беше кой знае какво , вярно нещата ставаха по-бързо, но и без нея.
20 Мар 2019, 14:24
Тенджерата под налягане е голямо удобство и аз лично не пестих когато си купувах. Първо, евтините модели не са толкова надеждни, и второ самото готвене става една идея по-бавно. Моята е на Berlinger Haus, която е доста надеждна марка. Можеш да видиш различни модели тук
https://ontimebg.com/za-doma/tendzheri-pod-nalyagane . Верно, доста е скъпа, но не съжалявам за инвестицията.
20 Мар 2019, 19:22
УУУ, тази бомба със закъснител, не може да стъпе у нас. Веднъж съм готвила в нея боб, уж бързо да стане, през цялото време хуча и съска и мен косата ми настръхва. Да ,бързо се свари, ама после вкусът му нямаше нищо общо с този, който готвя в обикновената тенджера на слаб огън. Според мен, не си струва туй нещо. Колко време ще спестиш с нея 2-3 минути, квото с тях такова и без тях.