Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
13 Юни 2017, 12:53
Ако има нещо, което обожавам да ям, това е пастата. Всяка една форма на това тестяно изкушение. Но като един ценител, трябва и искам да се науча да правя домашна паста. Сигурна съм, че вкусът ще е милион пъти по-добър от този в магазините. Харесва ми това, че може да се добави различен вкус, да се оформи по-различно, да се допълни с аромати и да сме сигурни, че е с правилните съставки. А и защо да не да бъде пълнозърнеста, или безглутенова с различно брашно - оризово или друго..
Има ли други почитатели на домашната паста, ако някой е опитвал да приготви сам нека да сподели рецепта. И какво ви е било най-трудно при правенето на паста, с кое да внимавам и на кое да обърна по-голямо внимание??
13 Юни 2017, 14:05
Домашна паста се прави само от яйце и брашно, поне така знам аз. 100гр. брашно = 1 яйце. В кладенче на брашното слагаш разбитото яйце и почват да месиш докато се получи хубаво тесто,а ко е сухо с намокрени ръце месиш. Поне 4-5 минути, след което го оставяш за 30 минути в хладилник обвито във фолио. След това режеш парчета около 1 см дебели и ги преминаваш през машинката поне 3 пъти и режеш в женалата форма :) не емного трудно.
Правила съм веднъж, голяма е играчка, но става, хубавото е, че тестото е малко, а най-много време отнема оформянето през машината,което пък пак си става лесно. Не съм пробвала да добавям други вкусове, интересно би ми било какво би прибавила и как се получава.
13 Юни 2017, 15:02
Аз съм чувала, че се оставя да се изсушава преди да се ползва, или това е само ако ще се готви след време, не веднага? Защото пък примерно, когато съм гледала кулинарни предавания, там я сервират веднага, не я сушат.
13 Юни 2017, 15:08
Stark написа:Аз съм чувала, че се оставя да се изсушава преди да се ползва, или това е само ако ще се готви след време, не веднага? Защото пък примерно, когато съм гледала кулинарни предавания, там я сервират веднага, не я сушат.
Може да сер направи и да се изсуши и да се прибере, който е правил домашна юфка знае за какво говоря. Това е начина да се съхрани, затова се и изсушава.
20 Юни 2017, 15:04
Много искам да пробвам, в края на лятото обаче, че сега пътувам доста, да имам време да си разтеля да си направя, задължително ще пробвам!!! Аз мисля, че се суши само, за да се съхрани, ако се хапва на мига няма смисъл да се изсушава.
20 Юни 2017, 15:31
Хубавата паста от магазна не е ли същата, тая която е с яйца, защо е цялата играчка с месенето? Айде да е пълнозърнеста да има смисъл, но за обикновена с обикновено брашно не е чак толкова интересна.
23 Юни 2017, 10:21
Голяма е играчка да се прави домашна паста, а има много добри фирми, които правят вкусни спагети, макарони.. :)
23 Юни 2017, 11:19
Искам да пробвам, но нямам въпросната машинка, която разточва пастата. Дали ще стане,а ко използвам точилка?
23 Юни 2017, 14:05
Звучи ми сложно.
23 Юни 2017, 15:23
Играчка е, ама да е сложно не е, омесваш тестото, точиш и сваряваш. Не е по-трудно от това да си направиш някоя месеница. На мен обаче хич не ми се отдава да меся, има хора, които направо се свързват с тестото, говорят му, усещат го, аз не съм от тея хора.
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.