Кърмене и преждевременно раждане

Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа

Какви грижи да полагам за недоносено бебе?

Мнениеот Malina » 28 Сеп 2016, 12:01

За съжаление, трябваше да родя през декември, но преди 8 дена се случи така, че бебето се роди. :roll: т.е. в 7 месец. Мен ме изписаха вчера, но малката остана в кувьоз и тежи едва 1500 гр., 37 см. :sad: Много съм притеснена и не знам даже какво да правя, по цял ден стоя у дома затворена и треперя от притеснения. Ходя да я виждам, а тя е толкова мъничка, за щастие, дават да ѝ нося кърма, но дали ѝ я дават -не знам. :roll: Все пак надявам се скоро да се съберем и да заживеем нормално у дома.. :cry: Какво бихте ме посъветвали? От никой не намирам подкрепа и помощ в тази ситуация, никой в болницата не ми казва нищо, само "не се притеснявай" и толкова.. но как да не се притеснявам!? :sad:
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Re: Какви грижи да полагам за недоносено бебе?

Мнениеот mamina » 28 Сеп 2016, 12:38

Представям си колко ти е трудно! Но имай кураж и надежда, всичко е в ръцете на лекарите и докато не стабилизират бебето, няма да го изпишат. После ти ще поемеш, но си мисля, че и сега трябва да си до него, да усеща присъствието ти.
mamina

Мнениеот mix_twix » 28 Сеп 2016, 13:05

Те дават ли ти възможност да си виждаш бебето?
Аватар
mix_twix

Мнениеот Lili_pili » 28 Сеп 2016, 14:57

Все пак, честито за бебето! Дано скоро да сте заедно и всичко да е наред! Твоето спокойствие е много важно, защото бебенцето усеща твоите притеснения и настроения, радвай се на детето си и скоро всичко ще е наред.
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili

Мнениеот pavleta » 29 Сеп 2016, 09:34

Не ти казват нищо сигурно за да не те тревожат излишно или да почнеш да си вкарваш някакви филми. Нашите лекари са така, нищо не обясняват. Разбираемо е да си притеснена, но не се шашкай, бъди спокойна, сега медицината е напреднала, и по-рано родени деца успяват да закрепят.
pavleta

Мнениеот Pipilota » 29 Сеп 2016, 09:45

Не се притеснявай, всичко ще е наред. Вторият ми син се роди недоносен в 33 седмица. Беше в кувьоз и малко по малко нещата се оправиха. :) Вярно е, че е много тежко, поне 2 месеца малката ще е в болница, а ти бъди готова да я посрещнеш у дома. Не се притеснявай, колкото и да ти е трудно, знам, че е невъзможно да не се тревожиш за детето си. Стой повече при нея, колкото ти позволяват, прегръщай я, говори й и времето ще мине бързо. След като дойде у дома, тогава вече ще трябва да полагаш повече грижи, трябва да е по-топло в стаята, трябва да я срещаш с възможно най-малко хора, докато не порасне повечко, да не я изкарваш по много време навън.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот rabotnata pchela » 29 Сеп 2016, 11:04

:heartbeating: Честито бебенце и кураж да се справиш със ситуацията. Докато бебето е още в болницата, ти не можеш да направиш нищо, вече, когато дойде у дома, ще можеш да полагаш грижи. За теб е важно сега да успееш да се справиш с раздялата, която няма да е никак кратка :(
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Malina » 29 Сеп 2016, 15:05

Благодаря ви! Това, че в момента не мога да направя нищо ми тежи най-много, ходя до болницата всеки ден, но няма практика да може да се гушкаме и да прекарваме много време заедно, може би защото още е съвсем мъничка. :sad: Много се надявам да успее да се пребори и да порасне здраво и голямо дете! :)
Аватар
Malina

Мнениеот gabinka_80 » 14 Окт 2016, 14:44

Какво се случва с бебенцето ? Надявам се да е добре! И моята дъщеря се роди по-рано, в средата на 8 месец, изкара 2 седмици в болницата после я прибрах, но я пазих страшно много, ако имаш нужда от помощ бих ти споделила това, което знам! Имай куража да дочакаш дъщеричката си скоро! :grouphug:
gabinka_80

Мнениеот Malina » 18 Окт 2016, 16:03

gabinka_80 написа:Какво се случва с бебенцето ? Надявам се да е добре! И моята дъщеря се роди по-рано, в средата на 8 месец, изкара 2 седмици в болницата после я прибрах, но я пазих страшно много, ако имаш нужда от помощ бих ти споделила това, което знам! Имай куража да дочакаш дъщеричката си скоро! :grouphug:

Благодаря ти, малката е добре и надеждите са такива, че след месец ще бъде у дома, чакаме я с нетърпение. Не вземат вече кърмата обаче, може би са държали само в началото, но аз не спирам да се изцеждам у дома, за да може като дойде да имам. Нямам търпение да си дойде, все още е толкова малка и нежничка!
Аватар
Malina

Следваща

Назад към Бременност, раждане и майчинство