Какво значи Добър външен вид в училище?

Всяко мнение има място на ринга и никой противник не е за подценяване - не се караме, а дискутираме!

Какво значи Добър външен вид в училище?

Мнениеот Локумът » 22 Юни 2017, 11:07

Племенникът ми е в 9 клас и има проблеми с директорката в училище, защото тя смята, че той е с неприличен външен вид. Момчето има дълга конска опашка, тези, които са модерни в момента. Нещо такова:
vcx.jpg
vcx.jpg (30.89 KiB) Прегледано 2183 пъти

За вас това неприличен външен вид ли е?Какво и как разбирате вие приличния външен вид в училище? Аз го разбирам като да не си облечен като фолк певица, да изглеждаш изгладен, измит, да не са ти мръсни ноктите, да се къпеш редовно, а не, че прическата ти е по-екстравагантна...
Някой попадал ли е в такъв казус и как се справи? Родителите му го принуждават да се предаде и да се подстриже, за да угоди,но за мен не е честно. Казах му, че ще направя всичко, което мога, макар че ми е далеч, не сме в един град, но за мен тва не е нормално, не е честно. Момчето е умно, учи се, има добри оценки, ходи на Олимпиади, ама явно не е достатъчно, прическата им вади очите.. Какво правите в тоя случай? Някой да даде съвет?
Аватар
Локумът
 
Мнения: 2167
Регистриран на: 20 Яну 2015, 16:48

Re: Какво значи Добър външен вид в училище?

Мнениеот qwerryyy » 22 Юни 2017, 12:06

Такова издребняване винаги съм мислила, че е на лична основа. Като гледаме как се обличат повечето главно момичета в училище. Не се сещам за място, където да има морал. То са едни къси полички, то са едни малки роклички, то са големи деколтета. Добрия външен вид е нещо много относително. Спретнат и чист вид е достатъчен. Косата и прическата нямат значение. Може да искаш да изчетеш подробно правилника и ако не стане да се допиташ до инспектората. Всяко училище си има вътрешен ред, почвай с него./
Аватар
qwerryyy
 
Мнения: 1134
Регистриран на: 24 Фев 2015, 21:03

Re: Какво значи Добър външен вид в училище?

Мнениеот kalinka-kuku » 22 Юни 2017, 12:11

Ужас! И за това ли се хващат вече учителите и директорите. Според мен те вече тотално изперкват. За мен добрия външен вид е да си изкъпан, спретнат и чист, а не мръсен, мизерен и вмирисан. Косата може да е проблем ако е дълга, мръсна и сплъстена. На мен като не ми харесват мъже с обръснати глави, ако стана директорка в училище, да ги накарам всички да си пуснат приятна за окото ми коса ли! Направо съм потресена!
Търси вътрешния ред и се допитай до инспектората, това си е тормоз и то без основание.
Аватар
kalinka-kuku
 
Мнения: 1189
Регистриран на: 20 Мар 2015, 15:25

Re: Какво значи Добър външен вид в училище?

Мнениеот Yunona » 22 Юни 2017, 12:40

Какво означава "добър външен вид в училище" трябва да е строго регламентирано от вътрешния ред. Само тогава няма да има недоразумения и неправилни тълкувания.
Очевидно има нужда от подобни регламенти - хората имат различни представи за приемливо и неприемливо и единствено правилата биха изчистили колебанията. Виждала съм такива правилници и за фирми, и за училища - предимно в Европа, но и в България. Скоро ми попадна такъв правилник на голяма българска компания - вътре фигурираха доста точни "препоръки" за дължина на полата, височина на тока, вид на обувката, цветове на облеклото, бижута, маникюр, всичко... Намирам това за изключително правилно, удобно и спестяващо проблеми. Вътре фигурираше даже предписание за ежедневен душ :) Имало нужда, казват...
По този начин трябва да стоят нещата и в училище. Иначе за един учител тази прическа ще е ок, за друг - неприемлива. Ако се определят нещата с регламент, за всички ще е ясно какво може и какво - не.
Yunona
 
Мнения: 822
Регистриран на: 06 Сеп 2014, 21:19

Re: Какво значи Добър външен вид в училище?

Мнениеот Monika_Spasova » 22 Юни 2017, 13:14

така е най-правилно, за да няма тълкувания. За някой е прилично да е с дълга пола, за друг е неприлично. Някоя жена може да се приема добре изглеждаща с пола над коленете, но пък това да е неприемливо. Общо взето.. различни хора различни гледни точки. В този случай все пак мисля, че е прекалено. Все пак това не е някаква компания или нещо такова, това е училище и във възрастта, в която децата намират своята индивидуалност е нормално да експериментират.
Аватар
Monika_Spasova
 
Мнения: 2097
Регистриран на: 07 Апр 2015, 11:32

Re: Какво значи Добър външен вид в училище?

Мнениеот Pipilota » 22 Юни 2017, 14:40

Като почнат по тея училища, че нямат спирка. някой път издребняват само за да се заядат с някой.. много е гадно! Разбирам детето, сигурно е ужасно някой да му казва как да изглежда. Аз споделям, че е важен външния вид, но той кгато е приличен това не пречи. неприлично би било да бъде с окъсани мръсни дрехи и неизкъпано. макар че и такива деца има по други обстоятелства..
kukuvicac
Аватар
Pipilota
 
Мнения: 4258
Регистриран на: 14 Ное 2014, 12:41

Re: Какво значи Добър външен вид в училище?

Мнениеот Gold » 22 Юни 2017, 17:25

Ужас, само затормозяват децата с излишни глупости.
Gold
 
Мнения: 625
Регистриран на: 23 Мар 2015, 13:13

Re: Какво значи Добър външен вид в училище?

Мнениеот Krum » 23 Юни 2017, 08:46

Gold написа:Ужас, само затормозяват децата с излишни глупости.

Точно. Вместо да обърнат внимание как да си стимулират учителите, те тръгнали да се хващат за 100 косъма на някое хлапе. Някои хора изкукуригват с годините, после били против да ги подлагат на психотестове от време на време.. по ква логика са против?! Нуждаят се от това.. :mrgreen:
Аватар
Krum
 
Мнения: 1386
Регистриран на: 21 Ное 2014, 14:30

Re: Какво значи Добър външен вид в училище?

Мнениеот Snejna » 23 Юни 2017, 10:00

Излишен тормоз. Трябва да поискаш правилника на училището, може пък вие да сте в грешка и това да е забранено и да е вписано вътре. Не се сещам обаче, някой някога да е разпространявал този правилник и той да е бил четен от учениците. Нито знам , че дъщеря ми е носила подобно нещо у дома, нито аз съм виждала. А смятам, че правилника трябва да бъде получен от всеки един човек, който учи там, за да знае какво му е забранено и какво не. И нещата да бъдат описани точно и ясно, както е казала Yunona с примера, който е дала. Не може да има разминаване и да има един милион тълкувания, защото ето сега, вие може да решите, че сте прави, а според директорката да не сте..
Аватар
Snejna
 
Мнения: 2566
Регистриран на: 19 Ное 2014, 16:41

Re: Какво значи Добър външен вид в училище?

Мнениеот Jully » 23 Юни 2017, 11:32

За мен пък е достатъчно да се каже, че директора има против. Той разбира и тълкува правилно вътрешния ред, който може и сам да е създал. Какво толкова трудн има да се подстриже и без друго с тези прически изглеждат отвратително.
Аватар
Jully
 
Мнения: 1471
Регистриран на: 30 Апр 2015, 09:36

Следваща

Назад към Сблъсък

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта